Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic.

 Și în cursul zilei de ieri alți 3 bărbați au fost reținuți de către polițiști și au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni la regimul rutier. Un al patrulea tânăr implicat într-un eveniment rutier în cursul zilei precedente a fost prezentat instatnței de judecată fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

La 16.01.2022, în jurul orei 20.30, un bărbat de 32 ani, din com. Marginea, a condus autoturismul pe D.C. 44, din com. Sucevița, sat Voievodeasa. În calitate de pasageri în acest autoturism se aflau, două femei de 25 și 51 de ani.

La un moment dat, autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani aintrat în coliziune cu un alt autoturism  ce se deplasa din sens opus.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a pasagerelor din autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani.

Imediat după producerea evenimentului rutier, până la sosirea echipajului de poliție și a amabulanței, conducătorul celuilalt autoturism a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de  „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului” iar în urma activităților investigative desfășurate a fost identificat conducătorul autotursimului implicat, respectiv un bărbat de 31 de ani din com. Frumușica, jud. Botoșani.

Prin ordonanța din data de  17.01.2022 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul de 31 de ani din com.Frumușica, jud. Botoșani, care locuiește fără forme legale pe raza com.Sucevița, sat Voivodeasa, jud.Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii  de ”părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, faptă prev. și ped. de art. 338 alin. 1 din Codul penal.    

Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

 Tot în cursul zilei de ieri au fost continuate cercetările cu privire la evenimentul din data de 28.12.2021, orele 20:14, când patrula de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control autoturism ce avea direcția de deplasare dispre bld. 1 Mai către bld. Ana Ipătescu.

 La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat din sat/ com. Bosanci, jud. Suceava care nu posedă permis de conducere.

Totodată, s-a constatat faptul că autoturismul mai sus menționat nu deține o poliță RCA obligatorie, în acest caz fiind reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare, fiind eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 În cursul zilei de 17.01.2022, prin ordonanţa din data de 17.01.2022 s-a dispus reţinerea suspectului de 25 ani din com. Bosanci, jud. Suceava, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie continuate cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din Codul Penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 din Codul Penal.

La 16.01.2022, ora 20.20, Poliția mun. Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe DC 43D, se afla căzuta o persoana de sex masculin.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul SPR 5 Dărmănești care a identificat persoana căzuta ca fiind un bărbat de 44 ani, din com. Todirești. La sosirea echipajului de poliție și al ambulanței bărbatul era confuz și a declarat ca este posibil să fi fost acroșat de un vehicul, fără a oferi date suplimentare.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de  „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.

La nivelul subunității s-a constituit echipă operativă complexă, formată din lucrătorii Biroului Rutier, care au efectuat cercetări în vederea identificării conducătorului auto vinovat de producerea accidentului.

 În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, la data de 17.01.2022, polițiștii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier au identificat autorul accidentului, respectiv un bărbat de 29 ani domiciliat în com. Todirești, sat Todirești, care nu este posesor de permis de conducere, fratele persoanei vătămate.

 În urma cercetărilor efectuate s-au stabilit că la data de 16.01.2022, în jurul orei 19:50, numitul bărbatul de 29 de ani, fără a deține permis de conducere, a condus un tractor agricol, neînregistrat, pe drumul comunal 43 D, în interiorul localității Todirești, com. Todirești, jud. Suceava, transportându-l pe o scară improvizată pe fratele său de 44 de ani. La un moment dat, bărbatul de 44 de ani aflat sub influența băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat și a căzut de pe caroseria vehiculului, tractorul trecând cu roata dreapta spate peste membrul inferior drept al acestuia. După producerea accidentului de circulație, șoferul de 29 de ani și-a continuat deplasare către domiciliu, fără încuviințarea organelor de poliție.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Poliție mun. Suceava, Biroul Rutier pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia faptă prev. de art.  338 alin. (1) C.pen.

Prin ordonanța din data de 17.01.2022 a organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului, acesta fiind încarcerat în arest.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.