Trei spitale din Iași, la un pas să rămână fără oxigen. Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că ne confruntăm cu o criză. Un număr de 50 de butelii de oxigen au fost împrumutate de la Spitalul Judeţean din Suceava pentru a acoperi necesarul unităţilor medicale din Iaşi.

„Există o criză pentru că sunt doar două firme mari care livrează oxigen în țară și una mai mică. Toate au avut probleme în livrarea de oxigen din cauza cererii mari. Încercăm să aducem butelii de oxigen pre-umplute, din afara României, dacă vom reuși. În același timp, încercăm să găsim soluții interne”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

„Una din soluții este folosirea oxigenului care se folosea până acum cinci ani fără nicio problemă, de o concentrație mai mică. În loc să fie 99%, este 93%. Este un oxigen care s-a folosit și se poate folosi. Și s-a dat circulară la toți să îl folosească dacă au probleme cu oxigenul.”

50 de butelii de oxigen, împrumutate din Suceava

Conducerea DSP Iaşi a anunţat că duminică 50 de butelii de oxigen au fost împrumutate de la Spitalul Judeţean din Suceava pentru a acoperi necesarul unităţilor medicale din Iaşi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.