Trei tineri, cu varste cuprinse intre 20 si 21 de ani, au comis 6 furturi din autoturisme pe raza municipiului Falticeni , in perioada aprilie-mai 2015, si au fost identificati de politistii judiciaristi. Doi dintre tineri au fost retinuti si introdusi in arestul IPJ Suceava, un al treilea fiind cercetat in stare de libertate.

Tinerii actionau in baza unor intelegeri prealabile, procurandu-si sisteme specifice de deschidere si spargere a incuietorilor, existand o interactiune permanenta in punerea in executare a rezolutiei infractionale. In urma activitatilor investigative specifice, marti, 26 mai, o patrula din cadrul Politiei municipiului Falticeni, a oprit in trafic un autoturism, condus de un tanar, din comuna Rasca. Acesta a manifestat un comportament suspect, astfel incat s-a procedat la controlul portbagajului autoturismului, ocazie cu care in interior a fost gasita o antena pentru o statie auto, care avea cablul taiat. Intrebat cu privire la provenienta antenei, tanarul a declarat ca apartine celuilalt ocupant al masinii, respectiv un tanar de 20 ani, din comuna Bunesti. S-au contrazis in declaratii cei doi tovarasi de drum, drept pentru care au fost condusi la sediul politiei pentru clarificarea situatiei lor. In urma controlului autoturismului, in interior au fost gasite mai multe documente pentru autoturisme, mai multe chei pentru autoturisme, produse electronice, o lanterna si cabluri pentru baterie auto. In urma cercetarilor efectuate s-a reusit documentarea activitatii infractionale a celor doi, precum si a unui alt tanar de 21 de ani, stabilindu-se ca sunt banuiti pentru cel putin 6 furturi comise pe raza municipiului Falticeni.

In baza probatoriului administrat in cauza, fata de cei doi s-a dispus retinerea pentru o perioada de 24 ore, fiind introdusi in arestul IPJ Suceava, urmand sa fie prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva. Prejudiciul cauzat prin comiterea furturilor de si din autovehicule a fost recuperat in proportie de 80 %.

Dosarul intocmit sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, a fost prezentat unitatii de parchet care a opinat pentru cercetarea autorilor in stare de libertate, avand in vedere ca prejudiciul a fost recuperat in mare parte, urmand sa fie solutionat procedural de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale Falticeni.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.