În perioada 9-10 iunie, la Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei va avea loc, de la ora 17:00, festivalul de „foarte scurt metraj” – Très Court.

film de scurt metraj

Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durate filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental… Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.

Un festival care are loc simultan în întreaga lume!

Festivalul are loc în perioada 3-12 iunie 2016, în aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care 20 sunt din România. În total, 17 ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul. Astfel, spectatorii descoperă o selecţie de peste două ore de filme scurte cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brazilia, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah și Tel Aviv. Pentru mai multe informaţii despre locaţiile festivalului în ţara noastră, accesaţi site-ul festivalului. Institutul francez Cluj este coordonatorul Festivalului Très Courts în România, Ungaria și Slovacia. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei.

Intrarea este liberă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.