Tribunalul Suceava a admis astăzi candidatura la funcția de primar al Sucevei a lui Tiberius Brădățan și a listei de candidați PSD la Consiliul Local Suceava.

După aflarea verdictului, Brădățan a declarat că în ultimele două zile a încercat să înțeleagă ce mecanism ar putea împinge pe cineva să formuleze astfel de contestații pentru a elimina competiția.

Acesta a subliniat că pentru el, campania electorală este o luptă deschisă de idei și de proiecte care trebuie să facă Suceava un oraș cum ne dorim cu toții.

Cătălin Nechifor, președintele PSD Suceava, a declarat că în spatele contestațiilor ar fi PNL-ul și care, „la Suceava, aceștia ar fi vrut să facă alegeri fără niciun tur, pentru a nu avea contracandidați”.

Reamintim că lista de consilieri locali ai PSD a fost contestată de Vasile Cioban, iar candidatura lui Brădățan de către Mircea Blîndu.

Contestațiile au fost formulate pentru modul în care au fost realizate și completate listele de susținători ai candidaților. Judecătoria Suceava a anulat 872 de semnături de pe listele de candidați pentru Consiliul Local, deoarece nu au îndeplinit cerințele legale. PSD depusese o listă cu 1.440 de susținători, pentru susținerea candidaturilor fiind necesar un număr de 976 de semnături.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.