Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, a infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi a infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale

La data de 21 decembrie 2019 inculpatul împreună cu mai mulți tineri s-a deplasat la un local public din zona urbană a judeţului Suceava loc unde au consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice.

Pe fondul consumului exagerat al băuturilor alcoolice tinerii se manifestau într-un mod deranjant pentru ceilalţi clienţi ai clubului – ţipau, dansau haotic, se împingeau în alţi clienţi etc.

La un moment dat, în jurul orei 02:00 cu aproximaţie (dimineaţa zilei de 22 decembrie 2019), unul dintre tineri a adoptat o atitudine jignitoare faţă de barmanul clubului, fapt care l-a determinat pe acesta să solicite ajutorul agentului de pază al clubului, persoana vătămată în prezenta cauză. Această persoană, angajat al firmei de pază, a solicitat tânărului respectiv să părăsească clubul pentru a nu deranja pe ceilalţi clienți, solicitare acceptată fără vreo împotrivire din partea persoanei vizate.

După ce tânărul a ieşit din club urmat de persoana vătămată, şi prietenii tânărului au ieşit în exteriorul clubului.

Pe fondul stării de ebrietate în care se afla şi totodată deranjat că i s-a solicitat să părăsească clubul, tânărul a început să-l provoace pe agentul de pază cerându-i să se bată cu el. La toate aceste solicitări persoana vătămată i-a răspuns tânărului pe un ton calm şi liniştit că nu doreşte să se bată cu nimeni, i-a cerut să se liniştească, să intre în club sau să plece acasă.

Fără a exista vreo înţelegere prealabilă, în mod spontan, unul dintre tineri a prins victima de gât, din spate, a bruscat-o, fapt care a condus la dezechilibrarea şi căderea victimei pe sol, peste treptele de la intrare. Imediat, de persoana vătămată s-a apropiat inculpatul, care i-a aplicat mai multe lovituri cu un instrument vulnerant, în piciorul stâng precum şi în zona dorsală.

Cercetările au scos pregnant în evidenţă, pe lângă multitudinea loviturilor aplicate de inculpat şi rapiditatea cu care acesta a lovit victima, şi faptul că nici una din celelalte persoane aflate în preajma persoanei vătămate nu au reuşit să o lovească pe aceasta. După câteva secunde persoana vătămată s-a ridicat și a pătruns în interiorul clubului, închizând uşa de acces.

Comportamentul inculpatului a atras indignarea persoanelor care se aflau de faţă la incident, le-au creat acestora o stare de teamă, fapt care a condus la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Persoana vătămată a fost transportată la spital unde i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare.

Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală victima a prezentat leziuni traumatice în zona dorso-lombară stânga, paravertebral, și la nivelul piciorului stâng. În ansamblul lor, aceste leziuni necesită un număr de 60-70 zile de îngrijiri medicale. În opinia medicului legist, leziunea toraco-lombară stânga a fost de natură a pune în primejdie viaţa victimei.

 

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.