Cazul Dragușanul – Axa stabilirii adevărurilor din cultura bucovineană rămâne, deocamdată, trio-ului politic din umbră Flutur – Barbă – Guliciuc. În foto de mai sus, în ordinea valorii… Flutur e cel mai mic ?!!!

Solicitarea presei privind cercetarea administrativă a eticii profesionale a salariatului Ion Drăgușanul a fost înregistrată de CJ Suceava cu nr. 4278/15.02.2021 și a ajuns, o zi mai târziu, la marele prieten și apreciator gâzisto-drăgușanist, Niculai Barbă, aburcat vicepreședinte PDL-PNL al Consiliului Județean Suceava, și la martora mincinoasă Ramona Medeleanu, contabilă șefă – la public și la privat – pentru ștabii Centrului Cultural Bucovina.

Stimabilul Niculai Barbă – actualul arendaș al culturii bucovinene, a ajuns vicepreședinte de județ PDL-PNL după o slugăreală, la bine și la greu – e drept, de peste 15 ani de zile la cabinetele lui Herr Flutur de la Senat, din CJ Suceava și de pe la vreo câteva partide tranzitate. Niculai Barbă a ajuns între timp și un fel de personal academy al lui Flutur, illuminati cultural sau materia cenușie, deși el a fost doar un profesoraș de mijloc care s-a mișcat binișor între 3 partide (PD, PDL și PNL), mediul universitar, dar și cel preuniversitar – ca fost inspector general adj. numit politic la ISJ Suceava.

Pentru cei care au trecut prin mâinele ”universitarului” Barbă, adică i-au fost și învățăcei, vicepreședintele actual al CJ este un individ aparent modest, de mult bun simț, dar este și foarte labil și mare șpăgar profesional, adică umblă cu fofârlica. De fapt, în vemurile mai de demult, șpaga la profesori era ceva normal, ceva ce li se cuvenea și era denumită ”atenție” – mai ales dacă solicitarea venea din partea stimabililor.

Cu solicitări de genu’ ăsta, univestitatea suceveană era obișnuită în trecut,  în special cu ocazia examenelor de peste an, unde Niculai Barbă se încadra cu brio și același bun simț în media pieței de șpagă a USV, sărind calul doar dacă prindea de nas vreun fătălău sau pui de măcăleandru. Așa zisele atenții școlărești se constituiau în sticle de whisky și alte băuturi fine, țigări și cafele alese, sume de bani la plic – date pe la catedră ori toaletele universitare, dar și cerințe legate de obiectul de activitate al părinților și până la favoruri cu de-ale gurii precum barabule, zarzavat sau sămânță de trifoi ori lolium-perene. Cine cunoaște (cărți…),  știe și pre mulți care mai cunoaște, zice un vechi proverb adaptat!

Pe surse, am aflat că vicepreședintele Barbă consideră probele certe împotriva imposturii, plagiatului și falsului din OPERA scriitorului Drăgușanul încă nerelevante, atigerea imaginii instituției și a altor salariați nu este de remarcat, publicistica și sesizările ilegale ale salariatului sunt un drept constituțional al său, iar faptele de natură infracțională sunt insuficient dovedite și încă necondamnabile administrativ, acestea nefiind pertinente, la acest moment, nici măcar pentru o cercetare ce poate avea ca rezultat aplicarea unei sancțiuni administrative drastice. 

Dar ce să ceri acestui cascador practicant de blaturi Click AICI! sau colb de pe tobă Click AICI! care iată, mai jos, ce valoare de leadership la nivel de județ are! Credeți că va lua altcineva, decât Gheorghe Flutur personal, vreo decizie în privința lui Drăgușanul? Exclus, doar Flutur este și cel care l-a angajat pe impostor după atingerea vârstei de pensionare și cel care-l menține total aiurea, de frica închipuită că l-ar proteja pe infractor vreo organizație discretă.

Așadar, axa stabilirii adevărurilor din cultura bucovineană rămâne, deocamdată, la decizia din umbră a trio-ului politic Flutur – Barbă – Guliciuc, managerul Sorin Filip făcându-și, până acum, partea sa de atribuții cu care a fost însărcinat prin obligațiile de serviciu, acesta demarând deja procedura de constituire a Comisiei de etică și integritate a instituției publice angajatoare a impostorului de ”65+2 ani peste”, Ion Drăgușanul.

Dar, să fie clar, fără (putință de) tăgadă! Președintele Gheorghe Flutur va hotărâ singur, cum îi e obiceiul, și se va acoperi cu atribuțiile de coordonare ale vicepreședintelui supus Niculai Barbă.

Niculai Barbă la rândul lui se va acoperi și va arunca mingea fierbinte spre managerul supus Sorin Filip.

Filip, își face treaba deocamdată, dar se va acoperi cu decizia comisiei conduse de omul de presă și, mai nou, angajatul supus al CCB, Dorel Guliciuc.

Legalitatea deciziei și mânăreala underground va cădea inițial pe capul lui Guliciuc (actualmente fals PSD) care are de influențat și implementat, în rândul membrilor comisiei, o decizie pe care o cunoaște deja ca fiind hotărârea finală a lui Gheorghe Flutur (PDL-PNL).

Iar greul va rămâne pe penibilii funcționari de carieră și membri ai acestei Comisii de integritate care vor fi sacrificați de trio-ul politic, vremelnic și parșiv, Flutur – Barbă – Guliciuc și aruncați în vâltoarea – dezbătută mediatic – a corupției din cultură, după care Trio-ul politic va arăta cu degetul doar spre membrii Comisiei (vreo 5 angajați și încă vreo 2 de la sindicate), nimeni alții decât subalternii ierarhic inferiori și excesiv de controlabili în plan profesional ai actualei conduceri de partid, respectiv managerul Sorin Filip și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. (Observație! Credeți cumva că actula conducere de partid vă va semna, în viitor, deciziile de pensionare tuturor?!).

Oare o comisie de cercetare externă Centrului Cultural Bucovina, cu reprezentanți ai CJ Suceava, Prefecturii, Poliției și Direcției de Cultură (cu specialiști adevărați în juridic, anticorupție, licitații, cultură, etc.) nu ar fi fost mai oportună? Cadrul legal există și pentru situații de acest gen…

În urmă cu ceva ani, am avut aceeași poveste pentru proști (întrucât nu am specificat care sunt proștii, veți concede că nici nu am jignit pe nimeni…) ca expresie concentrată a mercantilismului în administrarea culturii sucevene. Iar, ca o concluzie a celor relatate de până acum, trebuie să afirmăm răspicat că nu mai putem avea așteptări ca SISTEMUL (cel Cultural), să se îndrepte SINGUR!

Noi, prin ceea ce am făcut și prin modalitatea de redactare a articolelor de până acum, am vrut să stârpim doar capul împuțit al acestui CLAN MAFIOT, dar se pare că trebuie stârpit tot Clanul infracțional din cultură!

Ceea ce vom și face în viitor, și vom extinde ancheta noastră jurnalistică (cu conexiuni penale) și asupra șefilor din instituția impostorului…! De ce? Pentru că aceștia l-au acoperit de frica defăimării, cu acte, semnături și mărturii false ori prin omisiune voită, pentru toate netrebniciile făcute de individ.

În partea a doua a materialului, revenim, de ce nu, la oile noastre, ducându-ne investigația jurnalistică, încet, spre noi Next Level-uri.

Povești, tot cu proști, am avut și acum 2 ani, când s-a simțit  ”spiritul negustoresc” din INTERESELE asupra Culturii banului, cu acel negoț liberal ieftin din ședințele de plen ale Consiliului Județean al PDL-PNL Suceava,  prezidate de Gheorghe FLUTUR – capul MAFIEI Administrației (a se citi… angajărilor și licitațiilor), Mediului (a se citi… resurselor minerale și deșeurilor), Pădurilor și Contrabandei din Bucovina, respectiv cel care se autointitulează ”Zeus de Bukowina” sau ”cel mai puternic om din Moldova”.

În prim plan era atunci un „concert BRC” cu valoare de micțiuni & vome într-un spațiu sacru – protejat prin lege, aflat în lista de patrimoniu național ca obiectiv clasat – respectiv șanțul Cetății de Scaun al Sucevei, corelat tradițional cu protestele hilar-penibile ale unor creștini-sectanți uimitor de consecvenți în puținătatea lor, în mintea lor, încuiată cu un lacăt ultradogmatic a cărui cheie a fost ori aruncată ori înghițită de consilierii PDL-PNL, Ioan Bădeliță și Orest Onofrei, sau de alți pastori.

Este foarte ușor, desigur, ori ca Gheorghe Flutur, ori ca Emil Ursu, ori ca Drăgușanul.ro, să-i arăți cu degetul și să insinuezi cine v-ar lăsa fără „cultură” – săriți oameni buni și cinstiți gospodari!

Iar dacă la acest demers al sponsorilor publici, de arătare cu degetul și de râdere și cu kurul se mai adaugă și unii bolovani de la PSD care profesează un fel de conformism rezultat dintr-un complex de inferioritate, succesul cloacei din șanțul cetății ca țuțuroi de la care se adapă cu bani buni un anume artist de crâșmă – Andi Drăgușanul – drogangiu dovedit, precum și tătânele său, ca bătrân belitor de fonduri publice extorcate, este garantat și în anii ce vor urma, după pandemie…

Pentru ediția din 2019 a ieșit Emil Ursu și a murmurat, scremut, la un interviu scremut, că n-a ieșit bine, a fost un mic fiasco uriaș, e nevoie de mai multă susținere, trebe băgați bani mai mulți deoarece

Se pune la cale, după cum se vede, perpetuarea blasfemiei din șanțul cetății, nu ofensarea sensibilităților unor creștini gingirlii…

Căci, oricum ai lua-o, într-o țară constituțional laică, ai voie să cânți orice, să-ți placă orice gen de muzică, să nu fie nevoie de aprobarea unor rătăciți dogmatici ca să asculți ce vrei, la rigoare și un hit ștefanian precum „Unde-a pus mândra kiloții…”, cu condiția ca astfel de „întâmplări literar artistice” să nu se producă într-un spațiu protejat prin lege de intruziuni blasfemice, sit arheologic încă neepuizat, parte a memoriei colective care nu poate fi nici arendată nici pișată anual pentru scopuri obscure.

Până la urmă, nici nu-i de mirare, trăim într-un herzoghtum în care se fac slujbe de mort la sărbătorile naționale de peste an, se pun coroane de mort la aniversarea zilei de naștere a lui Eminescu, stema județului este în culorile unui stat vecin iar politrucii județului se afișează în ținute kitsch copiate de la aceiași vecini iar managerul unei instituții, acum și cu rang „național”, face aluzii mai mult sau mai puțin fine la lipsa de orientare a strămoșilor de la 1918 care au făcut, din păcate, zice el, o unire necondiționată, contrară, pesemne, intereselor etniei sale baroso-nicovaliste …

Într-un herzoghtum înspre care vă impinge, discret, un anume sas care avea un prim-ministru hun acoperit, unul în care impostorii și renegații dau cu decorații unii în alții, medaliindu-se pentru contrafaceri deocamdată eșuate, cu crucioaie cu spade sau fără, după caz, ca niște puturoase flegme aruncate în ochii noștri…

Însă vor fi, anii următori, și deosebiri, deoarece vom spune următoarele direct, nu în pilde, ca până acum, ca să priceapă și cei care ne iau de proști (atenție! nu pe noi jurnaliștii, ci pe voi cititorii…):

– deci, domnu’ Ioan Dan Cușnir (un alt Ion cu blog...), aveți o contribuție importantă la perpetuarea acestei blasfemii anuale, deoarece, ca fost lider al opoziției locale din CJ, și actuale în CL, aveați obligația să capacitați toate energiile care se plasează împotriva unei potlogarii a puterii locale, în primul rând, pentru că numărul celor care nu sunt de acord cu revărsarea de umori și producții glandulare în șanțul Cetății de Scaun a Sucevei este mult mai mare decât cel al celor care o aprobă, practic, prin alăturarea din motive de oportunism imbecil la numărul celor din urmă, ați dat girul la care nu aveați dreptul și v-ați compromis ca om politic, ulterior candidat, și ca apărator al demnității împotriva abuzurilor („abuze”, după cum crede ministrul inculturii lui Flutur, urmașul lui la CJ Suceava, Bogdan Gheorghiu).

Este foarte discutabil dacă dvs. domnule Cușnir și partidul pe care îl reprezentați în CL și CJ vor obține mai multe aprecieri și voturi văzându-vă pe dvs. stând la coadă, cu posteriorul în două bărci, la acțiunile de pupare a kurului pedelist sau dându-vă cu trotineta prin fața primăriei, alegătorii din bazinul electoral la care aspirați fiind topiți după acestea…Ei mai ascultă și mult rock, însă nu orice rock ci numai acela răcnit, răgăluit, în șanțul cetății, special ca să le mai crească IQ-ul, procedură brevetată de dvs.!

Această penibilă atitudine o să vă conducă, ca ceasul, să reprezentați cu brio doar sediul partidului dvs., urmând ca dvs. să valorificați corespunzător și în viitor capitalul politic dobândit la acțiunea de pupare menționată mai sus…, lucru dovedit dealtfel și în alegerile locale din anul 2020.

– însă altceva trebuie spus fără echivoc, nu numai acum, ci de-acum, până când lucrurile vor fi notorii, așa cum se cuvine. Domnul (d-NUL cu derogare…) Drăgușanul.ro, tartorele acestei megaescrocherii cu bani publici, negoț cu gunoi cultural intrat în fermentație, a împlinit pe data de 25.01.2021 vârsta de 66 (șaizeci și șase) ani!

In civilie, legea este confuză, în registrul de lepre cazone de care, de fapt, aparține, cum ai trecut de miezul nopții al zilei tale de naștere ești livrat la domiciliu, în așteptarea cuponului de pensie sau al mandatului (fără să specificăm ce fel de mandat, în cazul său…).

Însă dumnealui este tot acolo unde era, la Centrul Cultural Bucovina, pe zemosul post de consultant artistic, conform mai jos, alături de mai mulți vechi preteni de presă, printre care și cei veniți cu pluta din zonele portocalii, pe kkina la vale, prin Ipoteștii de PSD sau Havârna-Mileanca.

ion dragusanul 1

Statul de funcții cu salariile pentru conducere, la nivelul Centrului Cultural Bucovina la 31.03.2018. Între timp acestea au fost majorate substanțial

ion dragusanul 2

Statul de funcții cu salariile ptr. posturile de execuție, la nivelul Centrului Cultural Bucovina la 31.03.2018. Între timp acestea au fost majorate substanțial.

….în care se vede că Centrul Cultural Bucovina are câteva funcții de „consultant artistic”, obligatorie este condiția de studii superioare (se vede că cineva… o distinsă doamnă are și doctoratul), următoarele două aparțin impostorului Drăgușanul și, cel mai probabil, meșterului cu inima goală uneori.

Înțelegem că este o secetă cumplită, Centrul Cultural Bucovina nu poate sta fără cultura domnului Ion Gâză Drăgușanul din Plopenii de Mereni, absolvent scremut de liceu, însă cu armata făcută la pompieri și cu alte armăți în suflet și pe livret, după cum se va vedea mai încolo…

În acest moment, nici nu încape vorbă să fie pensionat respectivul impostor, cum zice legea la civili, nu de alta dar a secat izvorul celor cu studii superioare, trebe musai să ne bazăm pe cele două derogări pe care le-a obținut domnul Gâză Drăgușanul de la doi ministri, evident în timp, doi ministri, lucrul dracului, maghiari….

Care știau precis că la Suceava, în herzoghtum Bukowina, merg numai consultanți artistici cu liceul efectuat, cumva, cu stagiul militar satisfăcut însă inimoși și buni organizatori, nu, ca la „Ștefan Gheorghiu”, lepre cazone cu misie, savanți de internet și confecționeuri de cărți și de festivaluri bine plătite, atât ei cât și plozii lor neisprăviți dar drogangii de Cluj-Napoca.

Că-Cum devine cazul, domnu’ Gâză Drăgușanul cu „opera” dumitale?

Încet-încet, lumea va ști, cu detalii tulburătoare, dintre cele despre care ai prefera să nu se știe, ca să rămâi cu reputația de „savant”, astăzi și mâine!

Înainte de fericitele revoluții regizate în 1989, domnul Gâză Drăgușanul era un absolvent chiulangiu, scremut, de liceu, de aia partidul prin reprezentanții săi cu însărcinări speciale l-au trimis la București, la uzinele Vulcan, la turnătoria de acolo, ca să se forjeze pe deplin ca măcăleandru și, cine știe, (că știe cineva….) ca obermăkăleandru, să fie bine, să nu fie rău, la o adică…

Acolo s-a specializat dumnealui în penetrarea unor medii zise de extremă dreaptă, că stăteau într-o casă mai mulți scriitori, pictori, actori, se îmbătau și ziceau chestii la mișto, el era ca un specialist al partidului cu însărcinări speciale, știa tot, era bine instruit… Casa fusese a lui Zelea Codreanu, trebuia neapărat urmărită și casa, așa era mintea lor, că și pereții erau de extremă dreaptă, cu excepția microfoanelor, de extremă stânga, desigur…

Aici se mai poate bănui că o zonă obscură a CV-ului său (autobiografia, cum era, la organ….) ascunde studii de specialitate, din alea care nu pot fi menționate la încadrarea pe un post de consultant artistic, însă aceasta este doar o ipoteză care urmează să fie cercetată.

Brusc, fără să se știe de ce, dumnealui se întoarce la Suceava, să ne fericească cultural, cel mai probabil, de frica unei deconspirări uriașe… Ca să ce? Ca să devină om de teatru, sforar, lampagiu, sufleur dar, desigur, și zvoneur turnător-formateur cu comandă-program… Ba chiar și specialist în Bucovina, ce mai, ofițerul care l-a confecționat fiind convins și în ziua de astăzi că dumnealui a cercetat arhivele din Lvov, poate și de la Viena, mai putrefiat de cultură decât Hagienuș…

De pe aceste poziții foarte pe scurt evocate, l-a preluat domnul Gavril Mârza (PSD) ca să salveze cu condeiul său extrem de prolific (așa cum îl caracterizează foștii săi colegi de la ziare…) cine știe cum, ca o anexă la propriul său porthart, folosindu-l în toate chestiile puturoase ale vremii „pericolul legionar” dar și „adevărata istorie a fondului bisericesc”, ori alte povestiri…

Printre rânduri, dumnealui întemeia ziare de pupat în kur noul regim, cu fonduri de la CC al UTC, via CJ al UTC, deoarece, absolut din întâmplare, conturile UTC rămăseseu deschise până pe 31.12.1989, ceea ce explică unele averi uriașe de după, ziare, reviste, cariere de succes în care credem și astăzi, deoarece toate sunt de dreapta și mai multe nu…

Apoi nu mult și trecu dumnealui la fesierele domnului Flutur care avea aceleași nevoi ca și domnul Mârza, cineva care să… asta, cum ar zice un fost prim-ministru de la aceleași arme, și iaca cum prestează dumnealui de cca 30 și… pe treaba lui de ani, în folosul patriei, în alte foloase mai ales persoanale, deoarece soldat-soldat, da’ soldatului trebuie să-i asiguri un peculiu, ceva din care să trăiască atât el cât și plodul său drogangiu.

Ce sinecură mai voioasă și mai ușor de concesionat este, mai ales în acest herzoghtum al nostru, decât cultura?

Poate doar pădurea, însă aici, nu e pentru orice tăntălău absolvent de liceu, trebe studii temeinice, măcar în Austria, doar alte tipuri de slugi putând să fie pădurari…

Cum e cu aportul cultural al dumisale?

Având sinecura asigurată, cuplajul ferm la țuțuroiul cu bani al CJ al PDL-PNL Suceava, al primăriei și al muzeului, domnul Gâză Drăgușanul produce cărți plagiate numai încrețind fruntea… a știință de carte.

Cum? Greblând internetul, abilitate în care a evoluat încet dar sigur, până la punctul în care, zilele acestea, știe să folosească chiar și Google translate, deoarece dumnealui avea probleme și cu limba română, d’apăi cu afurisitele care se scriu cu nește litere foarte ciudate…

Din aceste culegeri de pe Internet despre care gândește în termeni cazoni, drept capturi personale asupra cărora ar avea drepturi, inclusiv de copy right, încropește, prin colaționare, texte cu bibliografii fabuloase, nici n-ai zice că este doar un impostor sfertodoct, cu studii la uzinele Vulcan, la turnătorie…

El se trage de brăcinar cu Cantemir, cu Eminescu, cu Caragiale (pe care îl confundă cu fiii săi…), îl contrazice pe T. Balan, îl face criminal pe IPS Pimen, știe precis unde nu este înmormântat Ștefan cel Mare, dă avize, note, se luptă cu „universitarii” care, bineînțeles, sunt de tot kktul, țipă, înjură, șantajează cu publicitatea de la CJ, alunecă, calcă pe orice, iar scrie cărți (are una în care îl face pe Dimtrie Dan „autodidact de geniu”, insinuându-se, pe această cale, în aceeași categorie… Doar că Dimitrie Dan era absolvent a două facultăți prestigioase, teologia la Cernăuți și Literele la București, membru corespondent al Academiei Române…).

Publică imagini pe care le traduce fantezist, aiurea, dă titluri, subliniază, se dă specialist în simbolistică și ocultism, lingvistică, filologie, istorie literară, teologie, etnografie, folclor – toate astea, cum? Foarte simplu, el știe de la superiorii săi că publicul înghite orice iar dacă nu înghite, nu are decât, important este să colaționezi texte, să le publici și să iei banii de la CJ, mulți bani, apoi acele „cărți” să ajungă pe la primării, legate cu funii, să nu fugă…

El știe precis cum e cu Bucovina, are informații de prima mână din care ar rezulta că Bucovina exista încă din 1392, toamna, dă și texte, nu știe să citească românește însă dă ca sigur că e scris „cu majuscule”… Cere aplicarea prevederilor „păcii de la București”, știe el că Bukowna era subiect de drept internațional, banalizează, vulgarizează, scuipă pe simbolurile istoriei naționale

El știe precis, cercetător al copiilor unor copii copiate după copii virtuale că la Putna nu se află oasele lui Ștefan cel Mare, atunci la ce ne închinăm fără aprobarea lui? Ca și cum la Ierusalim lumea s-ar duce exact la oasele lui Hristos, să se închine…

Deci, domnul Gâză Drăgușanul nu este pensionat și nici nu trebuie pensionat, poate că-i face rost domnul ministru PDL-PNL, Bogdan Gheorghiu, de o OUG din care să rezulte că poate să stea până se plictisește, să-i lase locul lui Andi Drăgușanul, cel cu ierburile de mare risc în buzunare…

În loc de Concluzii…

 1. domnule Dorel Guliciuc, ca să dovediți că nu sunteți un fals narator al opoziției și respectați adevărul, dreptatea, libertatea de exprimare și meseria care v-a consacrat, vă rugăm să nu uitați vorbele mărețe ale lui Einstein, despre care spuneți că vă caracterizează pe blog-ul Dvs Clik AICI!: ”Cei care au privilegiul de a ști, au datoria de a acționa”. Bineînțeles, noi cunoaștem unde ați bătut și adevăratul sens a ceea ce ați vrut Dvs să spuneți prin această frază, dar vom lua în această speță doar sensul de bază…
 2. domnule Niculai Barbă, mult succes pe postul lui Ilie Niță! Tocmai pentru că am aflat deja despre ce kurvăsăreli de cascador faceți, dar și despre faptul că defăimările, insultele, calomniile și sesizările penale abuzive/calomnioase sunt un drept constituțional ce nu poate fi îngrădit și sancționat!  E bine de știut asta! Sperăm să nu vă schimbați judecata de valoare peste vreo 6-12 luni…

Niculai Barbă, Dorel Guliciuc, Sorin Filip, Călin Brăteanu, Ramona Medeleanu, Lenuța…. și restul, atunci când vă va apucă mila de voi ori lehamitea de el, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

Pesemne, colecția e lungă, anu-i greu, posibil și vreun vortex polar de tip malaxor-binom…

Deoarece:
Când fu la pensie să iasă
Și să se ducă, pe cuptor, acasă,
Gâza simți înc-o oportunitate
Ca să se pișe, iarăși, prin Cetate…

ion dragusanul 32

Fotografia zilei – TRIO-ul Țurcana-Ion-Andi rătăciți în lumea ELEFANȚILOR cu patalama

Pentru a vedea mai multe informații despre LIPSA DE INTEGRITATE Click AICI! a publicistului Ion Drăgușanul, dar și câteva dovezi certe privind IMPOSTURA, PLAGIATUL și FAPTELE PENALE Click AICI!. Dacă doriți să ascultați și să citiți cum e cu ”salvarea pe bani mulți” a ceva ce nu fusese pierdut niciodată, adică cum e cu ZICĂLAȘII, atunci Click AICI!.

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

 

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers

siglă autori Bukowina lui Invers

Preluare din Ziarul Ducatul Bukowina: https://ducatulbukowina.ro/trio-ul-politic-flutur-barba-guliciuc-si-parsivenia-cu-care-vor-fi-aruncati-functionarii-de-cariera-in-valtoarea-coruptiei-din-cultura-lui-dragusanul/

50 Responses

 1. ZDB

  Într-o săptămână sperăm să terminăm și primele episoade dintr-o monografie audio-video cum nu s-a mai văzut în media locală – intitulată „Bukowina lui Invers”, cu episoade de tip serial a câte 15 min. fiecare ce vor fi difuzate deocamdată doar de anumite entități din mass-media suceveană. Deși vom publica în continuare, zilnic, articole de tip foto-text despre impostură și corupția din cultura bucovineană – acest subiect fiind în atenția noastră în acest moment, totuși poducatorul a recomandat publicarea unui singur serial – material video – pe săptămână. Filmul va avea o structură logică și va urmări cronologic, cu PROBE și filmări cu camera ascunsă, aspectele de contrabandă și corupție instituțională la granița UE, inclusiv cele din cultură. Însă, primele episoade nu au a face cu Cultura, ci cu resursele minerale din proximitatea Sucevei, resurse naționale strategice ce au devenit bunuri de tranzacționat ale unor baroni locali, unii cu funcții administrative importante. Suntem obligați așadar, să respectăm cronologic etapele investigațiilor noastre de pe teren. Va fi, și vrem să reaprindem, spiritul serialului „Dallas” al anilor ’90! Un „Dallas de Bucovina” var. Loco, Bukowina lui Invers! Primele materiale au trecut de etapa de premontaj, dar nu spunem Hopp până nu ne vedem și cu ele randate la gata…

  Răspunde
 2. Gibs

  Bag de seamă ca Dl Guliciuc, cu vorba domniei sale despre privilegiul de a sti (da, asta privilegiu, dar pentru Einstein!) și obligația de a acționa, a dat deja cu virgula între subiect și predicat, lucru nerecomandat încă din ciclul primar! Se vede însa treaba ca, la CCB, asta si altele mai grave și tot din ciclul primar interzise nu prea contează. Dar …succesuri!

  Răspunde
  • Maestrul Orbovanu

   La CCB a fost …fluturat
   Un nou de ispravă bărbat
   Care, dovadă de cultură, a dat
   Cu virgula între subiect și predicat.

   (Cu mulțumiri dlui Gibs, sursa de inspirație)

   Răspunde
   • Mugur_Ciumică

    El știe carte,însă mai din părți,
    Pentru că,iată,el ne scrie cărți…
    Vei fi tu scriitor,bade Ioane,
    Dar nu de Carte,poate de vagoane…

 3. Gh. Galan

  Din nou bravo! Daca ceea ce faceti este o acțiune pur gazetărească și nu are dedesubturi de alt fel, atunci este de jos pălăria. Nu vă lasati! Eu am de săpus două lucruri. Primul este ca m-ati facut sa astept episodul următor ca la un serial politist, vreau mereu sa stiu ce urmează, recitesc anumite articole sau pasaje ca să fac legături, să înțeleg. Și doi, tot căutând și recitind și făcând corelaționări: spuneti că dl Barbă, vicepreședinte la CJ, s-ar fi exprimat în sensul că ceea ce face dl Drăgușanu ca publicist ar fi dreptil lui constituțional, iar de acest drept, ferească Dumnezeu, nu se atinge nimeni. Nici atunci când încadrarea în el este foarte relativă pentru că biroul cadastrului constituțional vrea el așa. Dar, Doamne, o fi constituțional ca publicistul-angajat al CJ să posteze pe blogul personal corespondență oficială dintre o instituție a statului și CJ sau Prefectură, cum rezultă din ceea ce deja a apărut aici și eu doar reiau?
  Iată, pentru interesați:
  https://dragusanul.ro/category/pamflete-impotriva-prostiei
  https://dragusanul.ro/sutirea-festivalului-bucovina-rock-castle
  Una dintre adrese este evident parțial reprodusă, dar faptul s-ar putea să-l apere, însă să-l și acuze pe publicistul dlui Barbă. Pe lângă că nu este, mi se pare mie, deloc argument pentru ce afirmă publicistul și s-ar cere văzut dacă nu cumva el a primit ordin să facă asta. Oricum, oameni trăiesc (incă), pot fi întrebați. Chiar de organe specializate. Pe urmă, unul dintre personajele acestei povești nu se poate să nu se fi simțit jignit, de ce n-a apelat oare la justiție? Iar în altyă ordine de idei, oare de ce la noi, de regulă, când un politician iese public sa lamurească o problemă, argumentele lui reusesc doar să indispună, să enerveze, să intărească părerea că politicienii ne sfidează si ne cred proști? Oare dl Barbă chiar crede ceea ce susține despre nevinovăția dlui Drăgusanu?

  Răspunde
  • ZDB

   Stimate domn, respectuos vă intrebăm: Ce dedesubturi credeti Dvs. că poate avea acțiunea noastră gazetărească? Vă rugăm enumerați-le NECENZURAT aici…

   Răspunde
   • Gh. Galan

    Am vazut ca și alții pun așa problema. Poate fi obișnuința de a suspecta orice lucru de un dedesubt, ceea ce vine din realitățile noastre, nu neapărat din pacatul cuiva. De aceea …dacă nu faci foc, nu iese fum. Nu suntem obișnuiți cu onestitatea și corectitudinea suta la suta, de aceea suspiciunea e un fapt de mentalitate. Personal, nu va suspectez de nimic. A fost doar un fel obișnuit de exprimare. De acee va citesc și vă transmit felicitări.

  • G.B.

   Ce dedesubturi poate avea așa un foileton? Ce se poate urmări sau câștiga prin aceste dezvăluiri? Haideți să judecăm drept, nu doar să afirmăm… Da, eventual, se poate pierde: serviciu, afaceri, bani, sănătatea, mințile, etc, Dar de câștigat…? 🤔🤷‍♂️ De aceea avem nevoie de implicarea și sprijinul substanțial al tuturor colegilor de redacție… La așa ceva, dacă te lupți singur, ești perdant…

   Răspunde
 4. Mugur_Ciumică

  Nici nu este de mirare,nu este nici o surpriză! Nu te poți aștepta ca tocmai beneficiarii abuzurilor și fărădelegilor comise de Gâză,in fapt,autorii săi morali,complicii săi,să stea strâmb și să judece drept! Pe de altă parte,acest demers este in continuare foarte util,după ce opinia publică va ști,cu amănunte,cine este personajul care a creat false mituri,a distrus reputații dar și simboluri sacre,a comis blasfemii la comandă sau din proprie inițiativă,ca rezultat al sărăciei sale cu duhul,al sociopatiei care il afectează în comportament,atunci și cei care il girează și se fac că nu văd/nu aud,cei trei (ei,sunt mai mulți…)
  http://prntscr.com/107gp4q
  …vor răspunde,mai devreme sau mai târziu,nu vor putea spune că nu au știut! Există,in afara unei judecăți imanente,dincolo de reprezentarea pe care o are Gâză despre răspundere și judecată,și judecăți pământești,unele foarte aspre,care încep cu disprețul public…
  Apoi,că tot veni vorba:Gâză a făcut și face în continuare proba implicării sale în slujba unor interese străine! Legăturile sale cu anumite servicii,cele care au început inainte de 1989 și se continuă astăzi ,nu pot fi ocolite… Nu din găinării și dat cu jula la licitații și atribuiri directe se nutrește ,el are trădarea în structura sa,acest lucru se va spune,indiferent cine iși bagă coada și reformulează sau omite să rerproducă punctul de pe „i”…Există un sistem din care fac parte și cei care il protejează,nu are rost să schimbi câinele care este turbat dar iți linge mâna…
  Greșelile pe care le-a comis și le comite față de Bucovina nu sunt,nu țin,doar de gramatică și ortografie,de confuzii școlărești… Ele sunt expresia unei anumite atitudini străine de interesele populației românești ,ale poporului român,sunt intenționate și provin din arsenalul propagandistic al unor entități străine…Au valoare principială,nu sunt simple găinării din care își procură un dobitoc ceva bani de fân,ele sunt sau nu infracțiuni sau contravenții ,dar sunt,in primul rând,atentate la starea unei nații,atentate comise de către cineva ieșit din patronaje animate de bune ospicii…

  Răspunde
  • G.B.

   „indiferent cine iși bagă coada și reformulează sau omite să reproducă punctul de pe „i” – reformularile sau completările sunt atât de minore… 🙏Conținutul 99% și ideile principale sunt păstrate. Aveți dreptate însă, punctul pe „i”-ul de la „interese” și „informer” vor fi puse și spuse. Dar nu are rost de speriat acum lumea…

   Răspunde
  • T.

   O anchetă jurnalistică nu poate fi numită anchetă/investigație dacă totul se știe de la început și nu se cercetează treptat. Nu ține nici… la justiția de kkt. Aaaa, se poate pomeni, dar trebuie probate urmare a cercetărilor și avansării anchetei…

   Răspunde
  • g.c.

   Oare chiar este cineva în stare să implice în așa lucruri grele un astfel de dobitoc? Parcă m-aș îndoi. Îl cred mai degrabă un găinar care își câștigă firimitura executând o gimnastică simplă, din două mișcări: ameninți/înjuri/șantajezi și ciugulești. Totul pe bază de mare încredere în tine și în naivitatea celorlalți și de uz de limbă spurcată. Mașinărie de sociopat!

   Răspunde
 5. Mugur_Ciumică

  Eu ma refer la sistem,la structurile care le conferă lor nu numai funcții dar și grade…Fără echivoc: Gâză este cel care a comis o instigare majoră la secesiune și „autonomie”,ai zice că de prost,insă cei care au semnat apelul său nu sunt toți proști…De aia,astăzi cînd unii trag bărbi și fac pe niznaiul,că nu sunt motive,că este constituțional,că rock castle dar pacea de la București,eu stiu precis cine sunt ei și ce îi animă…Gâză este o sculă de scormonit,făcută cu unelte străine,kliupă,seceră,ciocan…
  Asta va ști opinia publică,asta este constituțional!

  Răspunde
 6. Mugur_Ciumică

  P.S.
  Firește că mă raliez opiniei d-lui Galan,și eu cred că este un demers curajos și foarte rar,dacă nu unic,demn de respect și,mai ales,de sprijin…

  Răspunde
  • Mugur_Ciumică

   De bună credință față de cine? Că este important! Pe urmă,dvs. n-ați observat până acuma că gunoiul este mâncarea sa preferată?

   Răspunde
  • Gavril

   Cine postează sub numele ”Siminiceanu” își ia o mare răspundere. Nu poți spune orice în Suceava sub acest nume. Credeți-mă, sunt unul care știe ce spune.

   Răspunde
  • Mugur_Ciumică

   Eu cred ca sunteți al doilea consultant artistic,alt Ion,alt beton…Adică cel timid,sperios,băgăcios,cel care, in trecutul nu prea îndepărtat, bea frecțiile pentru coate,Galenica și Carmol… Mă așteptam să vă fi maturizat,să vi se fi înalbit și increțit barba, cea care părea pusă cu sula…
   Până vine psihiatrul,dați-mi voie să speculez pe chestiuni de psihanaliză…

   Răspunde
 7. BĂRBÙȚĂ

  ADEVARUL E CĂ NIMENI NU POATE NEGA ȘI NU POATE SPUNE CĂ CE E SCRIS IN ARTICOL NU AR FI ADEVĂRAT. FELICITĂRI AUTORULUI!

  Răspunde
 8. Florina

  Pentru cine a urmărit ședința de CJ online de ieri, se poate observa deja bâlbâiala conducerii, tremuriciul din voci, retractarea cuvintelor și chiar incompetența la unele problemele ale judetului. Încet, se duce naibii mitul specialiștilor și tiranilor de dreapta.

  Răspunde
 9. urs

  Zâno a Zânelor, dar de ce ”de masă”. Poate ”de scaun”, ”de varză” sau ”de insecte”. Și se rezolvă cu un pic de insecticid.

  Răspunde
 10. Ics

  Avocata șoseaua ii notifica pe baisanu@buzincul și fam. Beldiman@ Covasa sa studieze atent c.p. @ c.p.p. și 2517 c.c.@ c.p.c. și în special C.E.D.O. pentru a vedea unde se încadrează aceste articole. CU MULTA ATENȚIE, ,,,,,,,,,,,

  Răspunde
  • Corina

   Misterios și amenințător! SF veritabil! Cine și ce să fie oare ”Avocata șoseaua”? Să fie ”atenție, pe șosea se întâmplă multe”?
   Ics-ule, dar atâta cât cunosc eu lucrurile, o coaliție ca cea de care vorbești tu pentru a demonstra fărădelegile unui neghiob? Cred că e ca și cum ți-ar trebui o trmă de elefanți ca să stîrpești o broască râioasă. Iar pe cei menționați mie mi-e foarte greu să-i văd alături, parteneri, coaliție. Nu, eu cred că tu îi dai prea multă importanță măscăriciului cultural și ajungi la fantasmagorii pe bază de presupuneri. Sau ești chiar măscăriciul și îți continui opera de calomniere, de șantaj, de asocieri abracadabrante. Dar succes! Eu unul vreau să văd adevărul cum iese la suprafață și atât!

   Răspunde
 11. Grasu XXL it

  Blocaje „tehnice” strict pe ip autori ZDB dat./prin inteligența artificială, lupta underground. Rezolvabil totul, dar papă timp. Lunae prima die illo una sabbatorum.

  Răspunde
  • de la ITalia

   📝📸🎬📽🖲☎️🗞💶⚔🗜🔇⛓x⚰🗑. 🦧📞🦸‍♂️⏰👨‍💻🚦🛬🤮💣🥳. 🆓️♻️🆕️🗣📚✒🆗️♾. 💯☄🔥⚡🌠🏴‍☠️🌊. ✔🏁

   Răspunde
 12. Ghimmy

  Vă rugăm să salvați cultura suceveană și Centrul Cultural Bucovina de aceste elemente negative. Este ca un blestem pentru noi să suportăm colegialitatea acestor impostori șantajiști, pentru că sunt mai mulți. Ne-au mâncat zilele și sănătatea tuturor din instituție, cu excepția câtorva panarame cu care au interese comune. Ancheta ziarului este bine venită și de o necesitate deosebită. Sperăm cândva să putem da și noi toate detaliile. Tot ce apare în acest ziar este 99,9% corect. Ați văzut că nu neagă nimic? El o dă în continuare doar cu Zicălașii și câteva chestii minore pe care încă nu e compromis. Dovezile aduse în ziar sunt prea concludente, fiind deconspirată activitatea lui ilicită. Nici nu trebuie vreo expertiză, totul e prea evident și arhisuficient pentru opinia publică, pentru poliție și DNA, pentru angajatori, pentru toată lumea.

  Răspunde
 13. D.C.V.

  Hopaaa! Interesante lucruri. Aici este revolutie sau contrarevolutie? Sau haiducie? Aveti autorizatie, permisiune sau legitimatie? Da sa stiti un lucru: Pe Dragusanul nu il bate si nu il invinge nimeni. Tineti minte asta.

  Răspunde
  • ZDB

   All în one! Nu batem pe nimeni, doar prezentăm realități, legitim și legal! Despre sensurile peiorative, corupții s-au bătut la kur singuri, în ultimii ani!

   Răspunde
  • Mugur_Ciumica

   In aceasta dezbatere,ca sa zicem asa,clientul dumitale a intrat bou si a iesit ,ce? Vaca,cumva? Ar merge si asa ,dar eu stiu precis ca a intrat bou si,la celalalt capat, a iesit un carnat,ca la abatorele din Chicago… Adica,o sa pricepi dumneata,nu vezi ca scrie retete si „traduce” din romana in romana,pune poze fara titlu,ca sa nu mai aibe greturi? la fel,crezi ca o sa mai povesteasca cum s-a intalnit vreun preten de-al sau cu Stalin,in 1956? Nu ca e batut,e varza,chisalita…Si e numai o faza preliminara…

   Răspunde
 14. Maestrul Orbovanu

  Stufos, dar mănos!
  Și destul de periculos!
  Nu trebuie să fii bos
  Ca sa fii de folos.

  Răspunde
 15. Grasu XXL

  De mâine reluăm investigația jurnalistică, rămâne de luni până vineri, cf. program cu publicul. În weekend facem mentenanță să fim mai pregătiți pe viitor…

  Răspunde
 16. Maestrul Orbovanu

  Din albinari cică mă trag –
  Oameni de treabă să fi fost
  Ce n-au vreo vină că eu rag
  Și nu-s decât un trântor prost.

  Răspunde
  • Mugur_Ciumica

   Unii cititori ezită
   Îi zic si gaza dar si vită!
   La mijloc, însă,e o taină mare:
   Si gaza-i vită,dar cu derogare!

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.