Sofia Vicoveanca (78 ani) a îmbinat utilul cu plăcutul, la vreme de pandemie. S-a odihnit, a scris poezii și a înregistrat melodii noi. Pregătește un nou album și d-abia așteaptă să revină pe scenă. Este de părere că artiștii sunt cei mai afectați în această perioadă.

Până acum a cântat doar la un eveniment privat mic, unde s-au păstrat toate regulile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. „Am cântat într-un singur loc, la un cumătru, dar a fost puțină lume, s-a păstrat distanța. Duminică o să  cânt, o să fiu pe scenă la Botoșani. Dar va fi la fel, puțină lume și la distanță. Mi-a lipsit foarte mult cântatul. E greu să nu te mai poți exprima artistic așa cum trebuie”, ne-a declarat interpreta de muzică populară. Pe de altă parte, ea a profitat din plin de zilele libere.

„În pandemie am stat în casă, cuminte. Am scris, am înregistrat piese. Până acum am înregistrat patru melodii din 20 de melodii pentru un album nou. Va fi gata probabil de Sărbători. Nu mă grăbesc. Noi, artiștii, am fost cei mai oropsiți. Să nu cânți pentru public atâta vreme. E foarte greu. Consider că am pierdut un an. Oamenii s-au înrăit. Eu stau la bloc, dar am mai fost și la căsuța mea de la Vicov. La bloc nu pot cânta. A fost greu”, a mai povestit artista pentru Click!

Este foarte activă pe Facebook

Fire sociabilă, ea își ține fanii la curent cu tot ce face, adăugând pe Facebook poze cu ghivecele de flori din fereastră, dar și înregistrări cu piesele ei de muzică populară. Cea mai apreciată poză este cea în care apare purtând mănuși de protecție: ”Am făcut <<fălcuțe>> și am avut mare grijă de mine. Să dea Domnul să ne bucurăm de sănătate, să ne reluăm firul vieții fără teamă, să ne bucurăm unii de alții când ne întâlnim, să ne îmbrățişăm cu bucurie”, menționa Sofia, pe Facebook, în luna aprilie. O admiratoare, care i-a atras atenția să nu se mai pozeze cu mănuși, ca să nu panicheze și mai mult acest popor bătut de soartă, a primit un răspuns cu tâlc din partea artistei cu voce de aur: ”Musai cu mănuși, că altfel nu m-ar fi crezut nimeni că poza-i proaspătă și vreți să mă salte Poliția? Dacă-mi puneam și mască nu m-ar mai fi recunoscut cineva!”. Le-a mulțumit tuturor pentru complimente: ”Mulțumesc, sunt cam grăsuță, dar, las, cine o mușca să nu-și rupă dinții!”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.