Directorul Loial Impex, Sorin Iacob și directorul Calcarul Pojorâta, Nicolae Troașe au fost audiați, miercuri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în calitate de martori în dosarul ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în legătură cu utilizarea fondurilor alocate de la bugetul Uniunii Europene în perioada 2014-2015.

Miercuri, 25 noiembrie 2015, au fost efectuate percheziții domiciliare în zece locații situate în municipiul București și județele Suceava și Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Perchezițiile au fost efectuate ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă.

Astfel, primăria Pojorâta, biroul unui director din cadrul direcţiei „Lider” din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi cele ale unui director şi a mai multor funcţionari din cadrul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Nord – Est, Iaşi au fost câteva din locațiile unde s-au efectuat percheziții.

Există suspiciuni în legătură cu utilizarea frauduloasă a fondurilor europene accesate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală la nivelul județului Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.