cei trei

Nici bine nu am terminat cu bătăliile politice, că deja încep strategiile pentru următoarea luptă electorală. Curiozitatea ne-a împins spre a afla cine se mai vrea primar, cine visează la scaunul de președinte al Consiliului Județean, sau cine mai trece de la un partid la altul.

În urmă cu doar câteva săptămâni, deputatul Ioan Bălan anunța faptul că va candida din partea PD-L, la alegerile din 2016, pentru scaunul de primar al municipiului Suceava. Și asta pentru că actualul primar, Ion Lungu, care se află la al treilea mandat, deja erodat, nu prea mai este agreat în partid. Să nu uităm că Lungu și-a susținut adversarul de la locale pentru alegerile parlamentare din toamna anului trecut. Adică pe Băișanu… Alexandru Băișanu, președintele PNL Suceava, care înainte de campania electorală trâmbița sus și tare că Lungu nu are ce căuta în PNL, iar PNL nu are nevoie de susținerea lui Lungu. Ei bine… se pare că între cei doi a existat oareșce troc, însă ceea ce urmează depășește cu mult orice altă strategie gândită „încrucișat” între partidele politice de dreapta.

Anunțul deputatului Bălan poate fi considerat unul fals, conform intuiției noastre, acesta intenționând să se arunce în lupta pentru președinția Consiliului Județean, în 2016. Bineînțeles că scopul a fost de a-l destabiliza pe Lungu, care rămâne în „fundul gol” și va căuta alinare la partidul care l-a consacrat, adică PNL. Așadar, Bălan face un anunț strategic, îl scoate pe Lungu din schemă, locul la Primărie rămâne liber pentru Băișanu, iar Bălan are timp să își schimbe orientarea către Consiliul Județean.

Totuși, odată întors în PNL, Lungu ce poate „să face”? Probabil așteaptă detronarea lui Băișanu, dar se mulțumește și cu un post de parlamentar, pe care i-l garantează Săndel, dacă îi mai slăbește puțin „lesa” actualului viceprimar, Ovidiu Doroftei.

Însă, toți puciștii de dreapta au uitat de Nechifor și Donțu…

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.