Preşedintele american Donald Trump a părăsit pentru scurt timp spitalul militar Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington, unde a fost internat vineri pentru a se tratat de COVID-19, pentru a-şi saluta susţinătorii adunaţi în apropiere.

Liderul de la Casa Albă purta mască şi a fost filmat într-un SUV negru, în care se mai aflau cel puţin alte două persoane, transmite Agerpres.

Preşedintele şi-a salutat din maşină susţinătorii şi s-a întors la spital.

Într-un clip video postat pe Twitter, înregistrat anterior, Donald Trump a anunţat că urmează să facă o vizită surpriză, menţionându-i pe “mari patrioţi din stradă”.

“Am învăţat multe despre COVID, am învăţat experimentând eu însumi, este şcoala vieţii”, a mai spus el în mesajul video.

“Nu este ce citim în cărţi, înţeleg asta şi este ceva foarte interesant”, a adăugat preşedintele Trump, testat pozitiv pentru COVID-19 joi seară.

“Cred că voi face o mică surpriză marilor patrioţi care sunt în stradă. Sunt acolo de mult timp, au steaguri Trump şi adoră ţara noastră”, a adăugat el.

 

Trump, criticat de experţi medicali

Călătoria surpriză a stârnit reacţii din partea mai multor democraţi proeminenţi şi mai multor medici care nu sunt implicaţi în tratarea preşedintelui. Ei l-au acuzat pe Trump că au pus în pericol, fără rost, agenţii Serviciilor Secrete.

Dr. James Phillips, medic la Walter Reed, a scris pe Twitter că „SUV-ul prezidenţial nu este doar blindat, ci şi închis ermetic împotriva atacurilor chimice”, astfel că riscul de tranmitere a Covid-19 a fost „cât de mare este posibil în afara procedurilor medicale”.

„Fiecare persoană aflată în vehicul în timpul acelei plimbări complet inutile trebuie să stea acum 14 zile în carantină. Se poate îmbolnăvi. Poate muri. Pentru teatru politic. Trump a comandat să îşi pună vieţile în pericol pentru teatru. Asta este nebunie”, a adăugat el.

Dr. Esther Choo, medic şi profesor la Oregon Health and Science University, a declarat pentru MSNBC: „Mi se face rău să îl văd foarte apropiat cu alţii în maşina aia”.

Dr. Céline Gounder, specialişti în boli infecţioase şi profesor la New York University, l-a acuzat pe Trump că „a pus sănătatea altora în pericol”.

Democratul Bill Pascrell Jr., membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii, a spus că evenimentul este „o ruşine nenorocită”. Eric Swalwell a scris: „Este o neglijenţă criminală pentru Donald Trump să expună nesăbuit pe alţii”.

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, a venit în apărarea lui trump într-un interviu acordat Fox News. Ea a spus că Trump „a vrut să le mulţumească susţinătorilor săi” şi să dea încredere poporului american că poate trece penste asta. a nu a comentat legat de problemele privind siguranţa celorlalţi.

Jason Miller, consilier în campania Trump, a insistat într-un interviu CNN că preşedintele s-a plimbat „într-un mod sigur”, dar nu a răspuns întrebărilor legat de măsurile de precauţie luate pentru siguranţa agenţilor Serviciilor Secrete.

Judd Deere, purtător de cuvânt la Casa Albă, a spus că protocoalele au fost urmate pentru a proteja siguranţa celorlalţi şi că medicii lui Trump au permis această acţiune.

În ce stare se află Trump

Starea de sănătate a preşedintelui SUA Donald Trump, contaminat cu COVID -19, continuă să se ″amelioreze″ şi ar putea fi externat luni, au declarat duminică medicii săi.

Nivelul de oxigen al preşedintelui american a scăzut în două rânduri de la apariţia simptomelor, dar acum este mai bine şi nu mai are febră, a declarat medicul Casei Albe Sean Conley de la spitalul militar Walter Reed, potrivit Agerpres.

 

Sursa: Știrileprotv.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.