Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că reprezentanţii comisiei de inventariere a arhivei SIPA şi-au început activitatea.

„Astăzi ne-am văzut la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dânşii au procedat la alegerea preşedintelui, aşa cum scrie în hotărârea de Guvern, au un regulament după care îşi desfăşoară activitatea în baza hotărârii de Guvern, astăzi au intrat prima zi în arhivă şi au început activitatea. Dânşii au rămas acolo şi, cum scrie în hotărârea de Guvern, prima parte a activităţii vizează inventarierea fondului arhivistic, documentelor din arhivă”, a declarat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a precizat că numele celor cinci membri ai comisiei nu sunt de interes public.

„Mi-aţi pus întrebarea dacă vă pot spune numele membrilor comisiei şi al supleanţilor. Sigur că pot să îl spun, dar nu am să o fac. Pentru că este un ordin intern, este un ordin de execuţie de punere în aplicare a Hotărârii de Guvern şi este o măsură de protecţie a colegilor noştri care fac parte din comisie. În caz contrar, îi veţi întreba în fiecare zi ce au văzut, ce au constatat, astfel încât nu sunt de interes public numele şi prenumele celor care fac parte din comisie. Ce vă pot spune este că fiecare dintre dânşii îndeplineşte cerinţele de legalitate, adică au certificatul acela ORNISS”, a completat ministrul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.