Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan este de părere că Victor Ponta, Ecaterina Andronescu, Liviu Pop şi Mihnea Costoiu ar trebui să plece de pe scena politică.

‘Ponta a plagiat – acum şi instituţiile statului au avut puterea să recunoască acest fapt. Verdictul dat privind plagiatul lui Ponta nu este despre Ponta, ci despre onoarea învăţământului superior din România. De 4 ani o serie de miniştri din Guvernul PSD au încercat să-l scape de acest scandal prin desfiinţări de comisii, schimbări de regulamente şi ordonanţe de urgenţă. Astăzi s-a făcut dreptate pentru toţi universitarii cu titluri de doctor muncite în mod cinstit, nu plagiate sau cumpărate de pe piaţa neagră. Această decizie demonstrează că învăţământul superior din România are puterea să se reclădească’, a spus Turcan, potrivit unui comunicat de presă.

În opinia acesteia, toţi demnitarii care au la activ lucrări nemuncite şi furate de la alţii sau titluri nemeritate ar trebui să facă un pas în spate.

‘Ar trebui să facă un gest de onoare pentru a permite celor care şi-au construit cariera cu muncă şi onestitate să poată păşi în spaţiul public şi să dea măsura profesionalismului, nu a şmecheriei şi suficienţei. Toţi cei care au ţinut cu dinţii pentru albirea doctoratului lui Ponta, şi al altora, ar trebui să dispară din viaţa publică. Ruşine lor şi celor care s-au conformat, de frică sau de lehamite, ordinelor privind ascunderea malpraxisului academic’, a menţionat Turcan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.