Raluca Turcan, PNL, a declarat luni că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au încălcat Regulamentul şedinţelor comune ale Parlamentului, anunţând cu câteva ore înainte momentul citirii moţiunii de cenzură.
“După ce au inventat năstruşnicia cu statul paralel, astăzi cei din PSD – ALDE au inventat Parlamentul paralel şi, dacă se poate, fără Opoziţie. Cu mai puţin de patru ore înainte de şedinţa de Birou permanent reunit a fost convocat organismul care stabileşte ziua şi ora citirii moţiunii de cenzură. Cu alte cuvinte, PSD-ALDE au anunţat cu mai puţin de câteva ore înainte că astăzi, la ora 16,00, se va citi moţiunea de cenzură. Nimic nou şi nimic surprinzător pentru comportamentul abuziv al PSD. Se confirmă practic încă o dată că se tem de această moţiune de cenzură pentru că acest Guvern a reuşit să pună cap în cap toate categoriile de români din societate şi că sunt extrem de vulnerabili. De asemenea, se confirmă faptul că PSD şi ALDE se comportă în Parlament abuziv şi că uzurpă rolul legislativ de dezbatere al Parlamentului”, a declarat Turcan la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.
Ea a adăugat că articolul 92 din Regulamentul comun al Camerei şi Senatului precizează că Guvernul este convocat la citirea moţiunii de cenzură cu 24 de ore înainte de acest proces.
“Asta înseamnă că, fie Guvernul a fost anunţat de preşedintele Camerei Deputaţilor, aşa cum prevede Regulamentul, adică Liviu Dragnea, înaintea parlamentarilor, fie nu a fost încă convocat Guvernul, ceea ce înseamnă că la momentul citirii moţiunii de cenzură Guvernul nu va participa sau va veni într-un mod improvizat. Tragem un semnal de alarmă că majoritatea PSD-ALDE astăzi a încălcat pentru a nu ştiu câta oară Regulamentul. Mai mult, conducerea PSD-ALDE, pentru că această iniţiativă a venit de la domnul Tăriceanu, a refuzat să menţioneze şi să stabilească programul clar pentru votul şi dezbaterea moţiunii de cenzură, ceea ce este cu mult mai grav decât faptul că a convocat intempestiv şedinţa de citire”, a arătat Turcan.
Moţiunea de cenzură depusă săptămâna trecută de PNL şi USR va fi citită în plen luni, la ora 16,00, au decis Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Conducerea Parlamentului a hotărât convocarea unei şedinţe de plen comun luni, la ora 16,00, pentru a fi citită moţiunea de cenzură.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.