Jurnalistul Robert Turcescu precizează voalat, pe pagina sa de Facebook, că trebuie ținute minte, pentru următoarea perioadă, trei nume, prin care și unul de politician, care ar putea să fie vizate de procurorii DNA în diferite spețe penale.

”Trei nume de tinut minte pentru urmatoarea perioada: Sova, Ratiu si Cernov. Si niste perchezitii DNA la Baroul Bucuresti. Ce sa fie, ce sa fie?”, precizează Robert Turcescu pe pagina sa de socializare.

Când vorbește de Șova, cel mai probabil, Robert Turcescu se referă la senatorul PSD, Dan Șova. Rațiu este unul din foștii parteneri ai fostului ministru PSD din firma de consultanță juridică Șova, Raţiu şi Asociaţii.

În ceea ce privește numele lui Cernov, acesta ar putea fi cel al avocatului Radu Cernov, la fel, un fost asociat a lui Dan Șova. Dacă e vorba de avocatul Radu Cernov, trebuie amintit că acesta este fostul administrator al companiei Transgaz, funcție la care a renunțat în iunie 2013.

Cernov, specializat printre altele în energie şi infrastructură, a fost asociat cu actualul ministru delegat pentru marile proiecte de infrastructură, Dan Şova, în cadrul firmei de avocatură Şova & Asociaţii. Numele avocatului apare în unele articole de presă privind contractele pe care Şova & Asociaţii le-a încheiat cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari, în urma cărora firma de avocatură ar fi încasat ilegal de la cele două unităţi de producţie a energiei peste 1,1 milioane euro, potrivit concluziilor unui control al ANAF, transmise DNA în 2011, notează hotnews.ro.

În ceea ce privește posibilele percheziții ale DNA de la Baroul București,  vizat ar putea fi președintele acestei instituții, Ilie Iordăchescu, cel care este un proaspăt membru al PNL.

Contactat de PSnews.ro, Ilie Iordăchescu a declarat că nu știe nimic despre o posibilă anchetă a Direcției Naționale Anticorupție la instituția pe care o conduce.

„Nu, nu știu nimic. Poate Turcescu știe mai multe. Probabil dânsul e informat mai bine. După câte am văzut, are calitatea asta. Noi nu știm”, a declarat Ilie Iordăchescu pentru PSnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.