Sâmbătă și duminică, în municipiul Suceava s-a desfășurat faza finală a turneului „Fotbal și Feminitate”. Proiectul reprezintă dezvoltarea fotbalului feminin și a fost inițiat de UEFA și promovat de Federația Română de Fotbal (FRF), cu ajutorul Asociațiilor Județene de Fotbal.

Din cele 21 de selecționate, la faza finală s-au calificat doar 11: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Alba, Caraş-Severin, Teleorman, Suceava și municipiului Bucureşti. Acestea s-au întrecut la două categorii de vârstă, și anume Under 12 şi Under 14 ani. La ediția din acest an, alături de tinerele fotbaliste a fost și președintele FRF, Răzvan Burleanu, cel ce le-a oferit medaliile și trofeele.

fotbal-feminin-suceava

„Pentru FRF dezvoltarea fotbalului feminin reprezintă una dintre priorități, un obiectiv strategic pe care ni l-am asumat. Acest proiect în fazele finale organizate sâmbătă și duminică la Suceava este unul premiat chiar de UEFA, fiind unul ce a avut cea mai mare dezvoltare și participare din Europa. Dacă acum doi ani de zile avea 300-400 de jucătoare, în numai puțin de doi ani am ajuns la peste 10.000”, a declarat Răzvan Burleanu.

La fel ca și anul trecut, categoria U14 a fost câștigată de fetele de la selecționata AJF Suceava, care s-au impus cu scorul de 2-0 în fața celor de la AJF București. Meciul disputat a fost unul deosebit, în care fetele au arătat că dețin o tehnică foarte bună.

Medalia de bronz a fost câștigată de AJF Teleorman, iar la U12, formația din Bistrița a câștigat trofeul, urmată de fetele din Maramureș și Iași, în timp ce AJF Suceava a terminat pe locul IV, după ce a pierdut finala mică la loviturile de departajare.

„Ne bucură faptul că Suceava este din nou pe harta fotbalului feminin din România. Reușim pentru a doua oară să organizăm acest turneu la Suceava și-n același timp selecționata sub 14 ani a Asociației Județene de Fotbal Suceava să câștige trofeul pus în joc. Felicit fetele și antrenorii ce au coordonat această selecție”, a declarat președintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.