Joi, 17 ianuarie 2019, în jurul orei 20.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Vasyl D., în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism marca Citroen Jumpy, înmatriculat în Ucraina.

Potrivit IPTF Sighetu Marmației, existând suspiciuni că acesta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul autoturismului cantitatea de 500 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Câteva minute mai târziu, în jurul orei 21.05, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Andri V., în vârstă de 38 de ani, conducând un autoturism  marca Opel Astra, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din  poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, tot într-un spațiu special amenajat, dar de data aceasta în podeaua autoturismului, cantitatea de 520 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 1.530 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  cele  două persoane  au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.

 Totodată, cel două autoturisme în valoare de 7.000 lei fiecare au fost indisponibilizate în vederea confiscării, deoarece aveau spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

Față de cei doi cetățeni ucraineni s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.