România găzduiește trei meciuri din faza grupelor și o optime de finală in cadrul Campionatului European de fotbal. Două dintre meciuri sunt jucate de către naționala de fotbal a Ucrainei, fapt pentru care în zilele de 16 – 17.06.2021 și 20 – 21.06.2021 numeroși suporteri ucraineni sunt prezenți în punctul de trecere a frontierei de la Siret pentru participarea la eveniment.

Fanii ucraineni au fost primiți la punctul de trecere a graniței Siret cu obisnuitele controale, dar și cu pliante și sfaturi pentru a avea o ședere cât mai placută în țara noastră pe perioada partidelor de la turneul final.

În cursul zilei de 16.06.2021, dar și în această dimineață, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității – IPJ Suceava, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică și din cadrul Serviciului Rutier au acționat în sistem integrat cu forțele de jandarmi din cadrul IJJ Suceava și polițioștii de frontieră din cadrul SPTF Siret pentru a prezenta suporterilor elemente legislative specific statului roman dar și recomandări pentru siguranța personal și patrimonială.

Fanilor li s-a transmis sa respecte regulile de conduită astfel incat sa nu devina victime ale unor infractiuni. Au fost înmânate suporterilor material preventive concepute în limbi de circulație internațională și le-am urat vecinilor noștri ….mult succes!

Suporterii au fost sfătuți să depoziteze banii și valorile în seiful hotelului și să ia asupra lor numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăți curente.

Bagajele trebuie supravegheate în permanentă, mai ales în locurile aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.

Suporterii au fost sfătuiți să evitate taxiurile fără însemnele firmei sau care nu au aparat de taxat. Pretul pe km. trebuie să fie afișat pe caroseria mașinii, la vedere.

Garanția unui schimb valutar corect și lipsit de riscuri este asigurată numai de casele de schimb valutar autorizate și de bănci. Evitati casele de schimb ale căror ghișee nu se afla în loc deschis.

Fiți prudenți în relatiile cu persoanele nou cunoscute; printre amabili și binevoitori puteti întâlni, adesea și escroci.

In România prostitutia este ilegală. Prostituatele vă pot transforma ușor în victima unei tâlhării sau a unei înșelăciuni.

Nu sunt permise deținerea substanțelor stupefiante, chiar și pentru uzul personal și nici portul armelor. Armele de vânătoare sau sportive trebuie înscrise în pașaport.

Pentru obtinerea unor informatii apelati oricând la politiștii întâlniti pe stradă. Solicitati ca orice problemă pe care o aveti cu un politist să o rezolvati numai la sectia de politie.

Dacă sunteți victima unei infractiuni apelati numai la politie! Retineti cât mai multe detalii despre persoanele și locurile pe care le-ati cunoscut, veti ușura descoperirea celor care v-au păgubit și vă puteti recupera astfel paguba.

Vă reamintim, in cadrul Campionatului European de Fotbal, Romania gazduiște partidele Austria – Macedonia de Nord, Ucraina – Macedonia de Nord si Ucraina – Austria, dun grupa C a competitiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.