Elena Udrea a lansat, joi dimineață, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook, un atac dur la adresa procurorilor anticorupție pe care îi numește „apostolii DNA”.

Fosta șefă a PMP susține că „procurorii au mers cu referatul de prelungire a mandatului de arestare preventivă doar cu răspunsurile la întrebările care le-au convenit”, acuzând că judecătorii ar da „deciziile pe care procurorii le vor”, spre „satisfacția lui Koveși și Coldea”.

„Cum s-a luat decizia de prelungire a mandatului de arestare preventivă

Multă lume s-a întrebat de ce judecătorul de luni a decis prelungirea mandatului de arestare în cazul Elenei Udrea pentru încă 30 de zile. Asta mai ales după declaraţiile avocaţilor fostului ministru care au prezentat rezultatul confruntărilor de săptămâna trecută cu denunţătorii. Iată adevărul despre ce s-a întâmplat luni.

Procurorii au mers cu referatul de prelungire a mandatului de arestare preventivă doar cu răspunsurile la întrebările care le-au convenit. Judecătorul a citit doar referatul acestora. Nu ştia de declaraţiile inculpaţilor, nu ştia de celelalte întrebări şi răspunsuri din confruntări, de restul dosarului, ci doar povestea anchetatorilor cum că anumite donaţii către PDL Bucureşti ar demonstra că Udrea a luat geanta cu 900.000 de euro.

Este o forţare tipică DNA care susţine că fostul ministru trebuie să mai stea în arest până află ei dacă a luat sau nu geanta cu bani. Prezumţia de nevinovăţie a fost pierdută de mult pe traseu, la fel ca şi obligaţia legală de a aduna şi ţine cont şi de probele în favoarea celor pe care îi acuză.

Ca să fie clar: din ceea ce există la dosar reiese clar că Udrea nu a luat banii aceia. (vom reveni cu amănunte suplimentare).

Întrebare pentru toţi oamenii lui Koveşi şi apostolii DNA care acţionează acoperit sau nu în spaţiul public: cum poţi demonstra că nişte bani donaţi în decembrie 2011 la PDL Bucureşti, chiar dacă, prin absurd, ar fi provenit de la Udrea, erau fix din geanta luată în octombrie la minister???

Dar la ce avem nevoie de logică? Avem nevoie doar de acuzaţii în cascadă, formulate spectaculos, pentru a „prinde la public”. Şi de judecători care să dea deciziile pe care procurorii le vor. Şi gata! Avem Justiţie!

Iar Udrea să stea la puşcărie spre gloria şi satisfacţia lui Koveşi şi Coldea!”, este mesajul transmis de Elena Udrea pe pagina de socializare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.