Elena Udrea se întâlnește, din nou, cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, va fi audiată miercuri la DNA pentru a da un supliment la declaraţia anterioară, informează România TV. Audierea survine ca urmare a solicitării avocaţilor lui Udrea.

Elena Udrea vrea ca, prin suplimentul de declaraţie, să lămurească punctual acuzaţiile aduse de către Gheorghe Năstăsia şi Adrian Gărdean legate de geanta cu bani care ar fi ajuns în posesia fostului ministru.

În plus, Udrea vrea să ofere explicaţii legate de spusele Anei Maria Topoliceanu legate de perceperea unui comision de 10% pentru contractele acordate de MDRT în vremea ministeriatului fostei sefe PMP.

Prin suplimentul de declaraţie, Elena Udrea speră să înduplece judecătorii să o elibereze din arestul preventiv.

Audierea este programată să înceapă în jurul orei 11, notează rtv.net.

Reamintim că marți, Elenei Udrea i s-a pus sechestru pe mai multe imobile și mașini deținute.

Mai exact, 27 de terenuri şi imobile deţinute de Elena Udrea au fost puse sub sechestru de DNA, potrivit. Procurorii au pus sechestru şi pe conturile Elenei Udrea, în care fostul ministru are peste 300.000 de euro, dar şi pe două maşini.

În acest dosar, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.