Judecătorii ICCJ au admis joi, 7 mai, contestatia Elenei Udrea. Aceasta va fi eliberata din arestul preventiv si va fi plasata in arest la domiciliu. Elena Udrea va fi eliberata din Penitenciarul Targsor, unde este incarcerata de aproximativ 10 zile. Fostul ministru a contestat prelungirea arestului preventiv in dosarul Gala Bute, iar magistratii Curtii Supreme au decis ca Elena Udrea poate fi judecata in arest la domiciliu. Decizia este definitiva.

Pe 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisa in judecata, in dosarul cunoscut sub numele de “Gala Bute”. Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul “Microsoft”, cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu pana in 25 februarie, cand a fost arestata preventiv in dosarul “Gala Bute”.
Elena Udrea a avut parte de masuri speciale de paza la penitenciar. A iesit intotdeauna insotita la plimbare si a stat in celula cu alte trei detinute.
Conducerea inchisorii a demarat o cercetare administrativa, pentru a verifica daca viata fostului ministru a fost pusa in pericol, dupa ce aceasta a primit o scrisoare de amenintare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.