Conducerile PNL şi PSD fac ultimele calcule înaintea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, care va fi dezbătută şi votată joi în plenul Parlamentului. Cele două grupări politice s-au reunit luni în şedinţe, pentru a pune fiecare la punct strategia finală.

Biroul Politic al PNL se va întruni la ora 11:00, la Parlament, unde vor fi prezentate rezultatele negocierilor făcute în ultimele zile cu fiecare parlamentar din Opoziţie în Parte.

La ultima şedinţă a noii conduceri a PNL, s-au stabilit două echipe de negociere, la Camera Deputaţilor şi la Senat, privind moţiunea de cenzură. În echipa de la Camera Deputaţilor sunt Florin Roman, Gabriel Andronache, Lucian Bode, Dan Vîlceanu, Raluca Turcan, Virgil Popescu şi Gigel Ştirbu, iar la Senat, Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu, Marcel Vela, Monica Anisie şi Nicolae Ciucă.

PNL vrea să îi convingă pe parlamentari să nu voteze moţiunea de cenzură. Liberalii spun că îl susţin în continuare pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, chiar şi în cazul demiterii Guvernului prin moţiune de cenzură. Europarlamentarul Rareş Bogdan, a declarat, duminică, la Prima Tv, întrebat dacă Iohannis îl va desemna pe Cîţu premier, că este „absolut convins” că acest lucru se va întâmpla şi a prezentat un scenariu conform căruia un alt premier nominalizat de liberali fie demisionează, fie nu este învestit prin vot, relatează observatornews.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.