Astăzi, 10 ianuarie, în jurul orei 0811, în zona pasajului C.F.R. din proximitatea S.C. Angel Trans S.R.L. din comuna Șcheia, sat Șcheia, județul Suceava a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un tren și un autovehicul și în urma căruia mai multe persoane au suferit leziuni traumatice. 

Având în vedere cele sesizate, echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier a efectuat verificări constatând următoarele:

La data de 10.01.2020, orele 08:10, numitul Stanciuc Constantin Mihai, de 22 ani, din comuna Moara, județul Suceava a condus autoutilitara marca Fiat Ducato, pe un drum comunal neclasificat din comuna  Șcheia, sat Șcheia, județul Sucaeva , având direcția de deplasare dinspre D.N. 17 către localitatea Sf. Ilie iar la trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără bariere din proximitatea S.C. Angel Trans S.R.L. Scheia a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1833 Iași-Timișoara care circula pe direcția Suceava-Gura Humorului. Partea carosabilă a drumului comunal era acoperită cu gheață.

 

În urma accidentului numitul Stanciuc Constantin Mihai a suferit leziuni traumatice fiind preluat de un echipaj medical de urgență SMURD C1 și transportat la U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “ Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde în urma evaluării medicale a fost diagnosticat cu: policontuzionat prin accident feroviar, TCC minor, contuzie toracică, fractură femur drept. 

Totodată numitul Stanciuc  Ciprian de 17 ani, pasager în autoutilitara Fiat Ducato, a decedat la locul accidentului. 

Conducătorul auto și mecanicul de tren au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p., fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, faptă prev. de art. 192 alin. (1) din Codul penal și vătămare corporală din culpă, faptă prev. de art. 196 alin. (2),(3) din Codul penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.