Nicolae Botgros se afla internat de urgenta intr-un spital din Chisinau, dupa ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Artistul a avut complicatii si a ajuns in stare grava pe mana medicilor.

Starea de sanatate a maestrului Nicolae Botgros continua sa fie grava, informeaza publika.md. Artistul a fost diagnosticat cu COVID-19, iar din cauza complicatiilor bolii, el a fost internat la Institul de Medicina Urgenta din Chisinau.

Potrivit medicilor, Nicolae Botgros se afla internat in continuare in sectia de reanimare. Purtatorul de cuvant IMU, Dorina Arseni, a marturisit ca starea de sanatate a artistului este stabila si nu s-au inregistrat schimbari esentiale. Mai mult, medicul a declarat ca pentru viata artistului lupta cei mai buni medici din Republica Moldova.

 

Cine este Nicolae Botgros

Nicolae Botgros s-a nascut pe 25 ianuarie 1953, in satul Badicu-Vechi, raionul Cahul, Republica Moldova, intr-o familie de lautari.

Tatal sau a fost lautarul Dumitru Botgros. Nicolae si cei doi frati au invatat sa cante la cate un instrument, lui Nicolae revenindu-i toba.

La sapte ani s-a dus la Scoala de muzica din Cahul. Impreuna cu fratele sau Vasile, s-a intors primavara acasa, din lipsa de bani. Copiii cantau la nunti pentru a castiga un ban. Cate putin, Nicolae a lasat toba in favoarea viorii.
Mai tarziu, Nicolae Botgros a ajuns la Soroca, la Scoala de iluminare culturala. Aici pentru prima data a asistat la un concert al orchestrei „Lautarii”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.