Complexul Comercial Bazar a trecut prin multe modificări în ultima perioadă. Este cunoscută drama prin care au trecut comercianții de acolo când, în noiembrie, anul trecut, Bazarul a fost închis.

Este adevărat că vina nu era doar de partea administrației locale, care nu a insistat suficient pentru implementarea condițiilor de siguranță în Bazar, însă nici administrația bazarului nu a încercat prea tare să remedieze problemele notificate anterior de către cei de la ISU Bucovina. După cum știți, a urmat o perioadă, de aproximativ o lună, în care complexul comercial nu a funcționat, pentru că primăria a avut grijă ca de data aceasta modificările cerute de pompieri să fie implementate. Perioada a fost una tulbure pentru toți cei care dețin sau au închiriat un chioșc acolo, deoarece modificările au fost destul de dramatice pentru unii.

Bazarul public a fost separat de cel privat printr-un gard care a blocat accesul către cel din urmă. Spațiile au fost deschise, halele fiind ulterior încadrate ca spații semi-deschise, iar aleile din bazar au fost lărgite considerabil pentru ca autospecialele pompierilor să poată ajunge în toate zonele, în cazul unui incendiu. Mai mult, unele chioșcuri au fost mutate în alte zone. Apoi, așa cum anunța primarul la vremea aceea, primăria a suplimentat numărul de chioșcuri.

Iată că zilele acestea, această nebuloasă a fost soluționată, și săptămâna aceasta, oficial, lucrurile vor fi încheiate. Acest lucru a fost făcut public de către primărie, printr-o hotărâre ce urmează a fi prezentată și consilierilor locali spre aprobare.

Această hotărâre menționează modificările făcute în baza indicațiilor emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucovina, cele mai importante fiind asigurarea accesibilității autospecialelor de intervenție, realizarea căilor de acces auto și asigurarea unor spații libere în fața ieșirilor.

De asemenea, în cadrul ședinței de Consiliul Local se va „aproba administrarea terenului proprietate publică a municipiului Suceava prin contracte de închiriere, precum și forma acestor contracte. Mai mult, contractele de închiriere vor fi încheiate după expirarea celor aflate în derulare”. Astfel, componenta administrativă este relativ închisă, problemele fiind clar puse la punct.

Mai mult, Direcția Administrației Piețelor va avea responsabilitatea „de a inscripționa chioșcurile aferente terenurilor închiriate, prin compartimentele de specialitate”.

Așadar, putem spune, fără să greșim, că situația Bazarului este de acum stabilită, rămânând o singură etapă, aceea de aprobare în cadrul municipalității.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.