Cei care doresc să voteze Stejarul pedunculat secular din Cajvana în competiția internațională anuală Arborele european al anului (European tree of the year) mai au puțin timp la dispoziție.

Votarea se desfășoară până la data de 28 februarie 2018. În cursul votării, marcați întotdeauna doi candidați.

Cei care doresc, pot vota arborele de la Cajvana accesând următorul link: https://www.treeoftheyear.org/ETY-2018/Home.aspx

Rezultatele competiției vor fi anunțate pe data de 21 martie, la Bruxelles.

Votarea pe internet pentru Arborele european al anului este organizată în fiecare an de către Environmental Partnership Association (EPA), al cărei membru este și Fundația Parteneriat. Prima votare europeană a avut loc în anul 2011 și, de atunci, numărul țărilor implicate a crescut de la 5 la 13.

 

Povestea Stejarului din Cajvana

 

Specie: Stejar Penduculat (Quercus Robur L.)

Vârsta: aproximativ 750 ani

Regiune: Orașul Cajvana, Județul Suceava, România

 

Localnicii cred că acest copac ar data din timpul marii invazii tătare (1241), când toți oamenii din acest loc ar fi murit în luptă, fiind îngropați într-o groapă comună, pe locul unde a fost plantat acest stejar. O altă legendă spune că, în 1476, voievodul moldovean Ștefan cel Mare, însoțit de soldații săi, s-ar fi odihnit la umbra acestui copac, unde ar fi fost serviți cu o brânză proaspătă (caș în limba română), de unde numele localității Cajvana.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.