Joi, 21 noiembrie, de la ora 18.00, în Auditoriumul “Joseph Schmidt” al Universităţii Suceava, va avea loc proiecţia filmului “Undeva în Palilula”, de Silviu Purcărete.

Silviu Purcărete are o experiență de peste 30 de ani şi a realizat spectacole memorabile, în special la “Teatrul Naţional” din Craiova sau, recent, la cel din Sibiu, fiind unul dintre cei mai apreciați regizori de teatru din România și Europa.

Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume, precum Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Ilie Gheorghe, Dimeny Aron, Ofelia Popii sau Ioana Crăciunescu.

Protagonistul filmului este Serafim, proaspăt absolvent al Şcolii de Medicină, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orăşel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei valahe. Un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinică ginecologică într-un loc unde nu se naşte niciun copil. Palilula e un loc unde derizoriul coexistă cu lucruri fermecatoare, iar populaţia din oraş e izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii. Filmul urmăreşte periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor ani şi anotimpuri.

“Palilula  nu e nicăieri, adică e pretutindeni. Este o mică insulă din câmpia valahă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate, unde nu se ştie prea bine dacă oamenii mint, visează sau trăiesc cu-adevarat”, a spus  Silviu Purcărete.

Biletele pot fi procurate de la Observatorul USV.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.