Ultimul român care fusese dat dispărut în urma cutremurului din Italia a fost identificat, a anunţat premierul Dacian Cioloş.

„Din informaţiile pe care le am de astăzi (n.r.  – marți, 30 august), şi acea persoană, care fusese dată dispărută, a fost identificată. Deci, nu mai avem practic persoane dispărute, avem doar aceste persoane care încă sunt spitalizate”, a afirmat Cioloş

Premierul a declarat că un psiholog a mers din România în Italia tocmai pentru a fi alături de românii care au nevoie.
„Noi am venit cu un medic psiholog, care va rămâne aici, împreună cu cei de la Ambasadă. Mâine, o să vină şi un asistent social care va ajuta ataşatul social şi pentru muncă care este aici, la Ambasadă, pentru că, dincolo de (…) măsurile de sprijin financiar pe care le-am decis în Guvern ieri, vrem să putem rezolva cât mai rapid şi partea birocratică, pentru că oamenii aceştia au nevoie acum, pentru perioada asta de tranziţie, de un sprijin inclusiv financiar”, a mai afirmat Cioloş.

Dacian Cioloș s-a aflat marți în Italia pentru a participa la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi de premierul Matteo Renzi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.