La Vatra Dornei va avea loc în data de 26 Februarie, la Casa de Cultură, începând cu ora 16.00, prezentarea intenţiei de continuare a lucrărilor traseului Via Transilvanica în judeţul Suceava. În cadrul întâlnirii se va vorbi despre proiect în general și se vor răspunde la întrebări referitoare la traseu.

Asociaţia Tășuleasa Social, cu un istoric de peste 18 ani, a dezvoltat proiecte de voluntariat în domenii extinse, de la educaţia cu privire la mediul înconjurător la promovarea unui stil de viaţă activ și educaţia civică a tinerelor generaţii atât în mediul urban, cât și cel rural. Principalele proiecte Tășuleasa Social sunt: acţiuni de împădurire, ateliere cu copii din campusul propriu, școli de mers pe munte, competiţii sportive. Astfel, Tășuleasa Social își propune, în cadrul proiectului Via Transilvanica, să amenajeze un drum turistic care să străbată o parte din Ţara Românească, ţinutul Transilvaniei și Bucovina, cu scopul de a pune în valoare bogăţiile cultural-istorice și naturale ale acestora. Cu un parcurs de 1000 de km, drumul va porni de la Drobeta Turnu Severin până la Putna, legând astfel culturi, etnii, tradiţii și obiceiuri colorate, vechi dar încă vii.

Evenimentul din data de 26 februarie va fi organizat de Asociaţia Tășuleasa Social cu sprijinul Consiliul Județean Suceava și Instituţia Prefectului Suceava și se va desfășura în prezenţa ambasadorului Tibi Ușeriu și a reprezentanţilor partenerului strategic al proiectului Raiffeisen Bank și ai companiei EGGER în calitate de partener principal. Cu începere de la ora 16.00, evenimentul este deschis presei, publicului și tuturor factorilor interesaţi de evoluţia și dezvoltarea acestui proiect important pentru România și judeţul Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.