Joi, 5 august, la orele 01:45, lucrătorii din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama au oprit pentru control pe Drumul Naţional 17, un autovehicul care a efectuat o manevră bruscă de mers cu spatele, ieşind din curtea unei case de pe str. Iorgu G. Toma, com. Vama, rulând mai apoi, pe o distanţă de aproximativ 15 metri, pe DN 17, sensul de mers Vama-Câmpulung Moldovenesc.

Cu ocazia opririi, s-a constatat faptul că în autovehicul se aflau două persoane, pe locurile din față, ulterior legitimării stabilindu-se identitatea conducătorului auto, un minor în vârstă de 16 ani, nefiind posesor de permis de conducere, iar pe locul din dreapta-față se afla  prietena acestuia, în vârstă de 15 de ani.

Cu prilejul verificării documentelor, s-a constatat că autovehiculul  este proprietatea tatălui minorului identificat la volan.

 Cu ocazia discuțiilor purtate cu persoanele sus-amintite, acestea au relatat verbal faptul că minorul  a condus autovehiculul cu scopul de a se deplasa împreună cu prietena sa pe str. Prundului, din localitate, autovehiculul nefiind încredințat minorului de către vreo persoană, acesta urcându-se în auto fără acordul tatălui său.

Celui în cauză i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, fiind de acord, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi “furt în scop de folosinţă”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.