Încă de la debutul programului de prevenire a accidentelor rutiere polițiștii au avertizat că vor dispune măsuri ferme, inclusiv privative de libertate față de cei care nesocotesc legislația rutieră.

Polițiștii reamintesc că scopul programului de prevenire a accidentelor rutiere nu este privarea șoferilor de dreptul la libertate ci creșterea gradului de siguranță rutieră și conștientizarea importanței respectării legii.

Din păcate, realitatea în ceea ce privește dinamica situației operative din ultimii ani a arătat că legea trebuie aplicată cu fermitate, lucru pe care polișiștii nu vor ezita să îl facă. Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Și în cursul zilei de ieri, 18 aprilie, polițiștii suceveni au dispus reținerea unui alt șofer care a produs un accident rutier și a fugit de la fața locului.

Astfel, la data de 16 aprilie 2019, orele 16:10, o persoană necunoscută, în timp ce conducea autoturismul  marca pe strada Ion Creangă din municipiul Fălticeni, dinspre Fălticeni spre Rădășeni, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de către o femeie de 35 de ani, localnică, care circula din sens opus, după care a apărăsit locul accidentului. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei minore de 10 ani, pasageră în autoturismul condus regulamentar de femeia de 35 de ani

  Minora a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Municipal Fălticeni.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

A fost  întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”.

La 18 aprilie 2019, în urma continuării cercetărilor, polițiștii au stabilit  că, în momentul producerii evenimentului, autoturismul care a părăsit locul faptei a fost condus de un bărbat de 30 de ani, din aceeași localitate.

În cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul de 30 de ani pentru comiterea infracțiunii de ,,părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la vineri, 19 aprilie să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă.

Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.