De la lansarea Programului de prevenire a accidentelor rutiere, aproape zilnic șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier ajung în arestul IPJ Suceava.

Polițiștii reamintesc că scopul programului nu este privarea șoferilor de dreptul la libertate ci creșterea gradului de siguranță rutieră și conștientizarea importanței respectării legii.

Din păcate, realitatea în ceea ce privește dinamica situației operative din ultimii ani a arătat că legea trebuie aplicată cu fermitate, lucru pe care polișiștii nu vor ezita să îl facă. Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Și în cursul zilei de ieri, polițiștii suceveni au dispus reținerea unui alt șofer care, fiind băut a produs un accident rutier și a fugit de la fața locului..

Astfel, miercuri, 13 martie, în jurul orelor 15.50, un bărbat de 57 ani, din oraş Salcea, a condus autoturismul pe str. Calea Burdujeni către oraş Salcea, iar la trecerea pentru pietoni din dreptul intersecţiei cu str. Păcii nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat de 63 ani, din mun. Suceava, angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc semnalizat şi marcat, acroșându-l şi accidentându-l ușor.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat cu  ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava. Conducătorul auto a plecat de la fața locului, fiind identificat ulterior pe raza orașului Salcea.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Victima a fost de asemenea testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Ulterior, în urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea șoferului de 57 ani pentru o perioadă de 24 ore.

Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

Conform art. 336 din Codul Penal conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.