Ca urmare a testării personalului  din cadrul centrelor rezidențiale pentru persoanele adulte cu dizabilități, din structura DGASPC Suceava, purtătorul cuvânt  Nicoleta Daneliuc a transmis că la Centrul de Recuperare și Reabilitare Pojorâta, care ocrotește 51 de persoane adulte și vârstnice cu dizabilități, au fost testați 47 de angajați (din tura 1, tura 2)- toți au fost diagnosticați negativ.

La Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități ”O nouă Viață” Siret care ocrotește un număr de 39 de beneficiari în cinci case de tip familial, au fost testați 23 de angajați (tura 1 și tura 2)- toți au fost diagnosticați negativ.

La Casa Emanuel din Cadrul Complexului de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp- ”O Nouă Viață” Suceava, care ocrotește un număr de 17 beneficiari, au fost testați 18 angajați (din tura 1 și 2) – toți au fost diagnosticați negativ.

La Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea, care ocrotește 73 de beneficiari din cei 38 de angajați testați (tura 1 și 2), 31 sunt negativi, pentru 6 se așteaptă din nou rezultatele deoarece au ieșit neconcludente iar pentru un muncitor necalificat,  rezultatul a ieșit pozitiv.

Nicoleta Daneliuc a menționat că la Centrul de Abilitare și Reabilitare de la Todirești pentru toți  cei 31 de angajați din tura 1 și 2 –rezultatele au fost negative.

De asemenea, au mai fost testați 9 angajați o căsută de tip familial din Fălticeni, pentru copii, deoarece una din asistentele medicale a fost detașată o perioadă la CRRN Sasca  Mică și s-a reîntors la serviciu în cadrul căsuței- toți cei 9 angajați sunt diagnosticați negativ.

„Reamintim, deasemenea faptul că primul centru la care s-a făcut testarea beneficiarilor și angajaților a fost Centrul de Abilitare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei, după ce șefa centrului se afla în izolare la domiciliu și a fost testată pozitiv. Toți angajații și beneficiarii centrului sunt diagnosticați negativ.

Prin aplicarea Ordonanței Militare Nr. 8, începând cu 11 aprilie, colegii noștri din serviciile rezidențiale pentru copii și adulți, o parte execută ture în izolare la centre, de câte 14 zile iar ceilalți se află în izolare la domiciliu tot timp de 14 zile și le suntem recunoscători pentru faptul că depun  toate eforturile ca toată activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.