Un angajat de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Costâna a fost depistat pozitiv la coronavirus.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Niță, care a precizat că o echipă de la Direcția de Sănătate Publică a recoltat astăzi probe de la toți beneficiarii și salariații centrului în vederea testării.

„Ca și la Sasca Mică infectarea s-a produs prin cineva venit din afara centrului. Beneficiarii din centre nu ies deloc, sunt bolnavi psihici și sunt acolo carantinati de când au intrat. Unii s-au internat de copii și sunt și acum în continuare acolo. Acest centru funcționează din 1962. Cei care au venit din afară au  fost instruiți și fiecare la intrarea în serviciu este verificat, se ia temperatura cu termometrul și dă declarație pe propria răspundere precum că nu au avut contact cu alți oameni infectați. Dar dacă nu sunt simptomatici ei nu aveau de unde să știe că e posibil să fie infectați și au dat declarația curată pentru ca nu aveau cum să dea altfel deoarece se simțeau bine”, a declarat Niță.

La Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Costâna sunt 160 de beneficiari și 60 de angajați.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.