Potrivit unui comunicat emis de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava (DGASPC), sâmbătă, 13 mai 2016, un angajat al instituției, supraveghetor de noapte la Centrul de plasament „Speranța” Suceava a fost arestat preventiv pentru pornografie infantilă.

În urmă cu două săptămâni, un copil de 11 ani din Casa de tip familial „Colț Alb’’ Suceava s-a plâns asistentului social că este hărțuit telefonic de către un supraveghetor de noapte de la C.P. Speranța. Copilul a relatat că i se cerea de către acesta să își facă fotografii indecente și să i le trimită. Imediat a fost anunțată conducerea direcției care ca primă masură a înștiințat Parchetul și s-a stabilit o strategie comună, iar supraveghetorul a intrat în urmărirea și supravegherea specializată a DIICOT.

Joi, 12 mai, la sediul centrului de plasament s-a prezentat o echipă de intervenție de la DIICOT și l-au ridicat pe supraveghetor pentru percheziție la domiciliu, de unde au fost ridicate probe informatice pentru cercetare în stare de libertate.

Vineri, 13 mai, după luarea la cunostință că s-a declanșat o urmărire penală, directorul executiv a emis o dispoziție de delegare pe o perioadă de 60 de zile a supraveghetorului la un centru de adulți.

DGASPC Suceava menționează că Marius Costel Dumitru, în vârstă de 37 de ani, a fost angajat în postul de portar la Centrul de Plasament „Speranța” Suceava, în  anul 2004 iar în anul 2010 a trecut pe postul de supravheghetor de noapte în cadrul aceluiași centru.

În ceea ce privește copiii din cadrul Centrului de Plasament „Speranța” și Centrului de tip Familial „Colț Alb”, aceștia au intrat într-un program de consiliere.

De asemenea, în anii 2015 și 2016, s-au prevăzut fonduri în buget și s-au încheiat contracte de prestări servicii cu psiholog acreditat de către Consiliul Național al Psihologilor din România, în vederea evaluării psihologice a personalului DGASPC Suceava, procesul de evaluare a acestora fiind în curs de desfășurare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.