Președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România, Gheorghe Chiș, susține că pandemia de coronavirus a luat prin surprindere personalul dar, datorită experienței, acesta se adaptează imediat, în funcție de situație.

„Dar totuși, într-o luptă, sunt pierderi bilaterale. Au apărut prímele victime din rândul personalului de intervenție din serviciile de ambulanță, ceea ce era de așteptat în județul Suceava. Au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 un asistent medical și un ambulanțier din Serviciul de Ambulanță Județean Suceava”, a precizat Gheorghe Chiș.

Acesta a făcut apel la pacienții și aparținătorii celor care solicită ambulanța să fie sinceri la întrebările puse de dispecerat, să nu exagereze în prezentarea simptomelor, dar nici să nu ascundă simptomele stării, pentru ca personalul care intervine să se poată proteja.

„Nu știm ce va fi, noi rămânem la datorie, indiferent ce se va întâmpla. Nu ne îmbolnăviți conștient! Reducerea capacității de intervenție prin izolarea sau infectarea noastră va reduce șansa de a vă salva”, a transmis Președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România, Gheorghe Chiș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.