Miercuri, 11 august, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2021”, polițiștii din cadrul  I.P.J. Suceava- Serviciul Ordine Publică – Biroul Combatrea Delictelor Silvice au acționat pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice pe raza județului Suceava, ocazie cu care au fost constatate următoarele:

În jurul orelor 03:20, pe DN 2E, pe raza comunei Rădășeni a fost interceptat autovehiculul marca MAN la volanul căruia se afla P. Dorin din localitatea Valea Moldovei, județul Suceava. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta transportă material lemnos respectiv cherestea rășinoase, conducătorul auto motivând faptul că nu deține documente legale de proveniență. În acest sens s-a procedat la interogarea aplicației SUMAL 2.0. conform criteriului de căutare „nr. identificare mijloc de transport/remorcă”, sens în care nu a fost generat nici un cod pentru transportul în cauză.

În continuare, autovehiculul mai sus menționat a fost condus la Ocolul Silvic Mălini, unde în urma inventarierii masei lemnoase de către specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava a rezultat un volum de 12,236 mc cherestea de esență rășinoase. S-a procedat la confiscarea materialul lemnos în volum de 12,236 mc cherestea rășinoase, în valoare de 7831,04 lei, acesta fiind predat în custodie reprezentanților din cadrul Ocolului Silvic Mălini.

În cauză s-a întocmit și dosar de cercetare penală privind infracțiunea de „transport de material lemnos în volum de peste 10 mc, fără documente specifice”, faptă prev. și ped. de art. 68 alin. 2 ind. 1 din Legea 46/2008- Codul Silvic. Totodată, autovehiculul în valoare de 20.000 Euro a fost indisponibilizat.

La orele 0630, lucrătorii de poliție au interceptat pe DJ 209 A, pe raza localității Mălini autoutilitara marca Mercedes Benz la volanul căreia l-au identificat pe S. Valentin. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta transportă material lemnos fără documente de proveniență, conform interogării în aplicația SUMAL 2.0. S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Mălini, în urma căruia a rezultat faptul că sus-numitul transporta cantitatea de 2 m.c. lemn foc fag fără aviz de însoțire.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților din cadrul O.S. Mălini iar numitul Stoican Valentin a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1), b) din Lg. 171/2010.

La ora 0650, a fost identificată pe DJ 209 A, pe raza localității Mălini, autoutilitara marca Mercedes la volanul căreia se afla A. Gheorghe, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta transportă material lemnos fără documente de proveniență, conform interogării în aplicația SUMAL 2.0. S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Mălini, în urma căruia a rezultat faptul că sus-numitul transporta cantitatea de 2 m.c. cherestea rășinoase fără aviz de însoțire.

Materialul lemnos în valoare de 1.280 lei a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților O.S. Mălini iar A. Gheorghe a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1), b) din Lg. 171/2010.

În total, în cadrul acțiunii desdășurată în data de 11.08.2021 între orele 03:00 – 07:00 au fost confiscați 16,23 mc material lemnos în valoare de cca. 10.000 lei, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei, a fost întocmit 1 dosar penal la regimul silvic și a fost indisponibilizat un autovehicul în valoare de 20.000 Euro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.