Procurorii Secției de urmărire penală au dispus la data de 26 februarie trimiterea în judecată în stare de libertate, a inculpatului Laurus Eugen, avocat în cadrul Baroului Suceava.

Acesta este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă la infracțiunea de înșelaciune.

În calitate de avocat, în scopul obținerii pentru sine a unui folos patrimonial injust în sumă de 15.000 euro, a falsificat înscrisul sub semnătură privată intitulat „contract de asistență juridică”, atestând în fals că a fost încheiat la data de 12.04.2005 cu M.L.C. și l-a folosit la data de 02.12.2014 drept titlu executoriu, la Judecătoria Rădăuți. Tot atunci a depus și Cererea prin care a solicitat și obținut învestirea acestuia cu formulă executorie.

Înscrisul falsificat investit cu formulă executorie este încredințat de inculpatul Laurus Eugen la data de 09.12.2014 către BEJ M.C. Rădăuți, care a dispus deschiderea dosarului de executare silită împotriva debitoarei M.L.C. și a emis încheierea de încuviințare a executării silite privind obligația acesteia de a achita onorariul de succes de 15.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Curții de Apel Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal, reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.