La data de 7 octombrie 2020 un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă a unei persoane, de sex masculin, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată (4 acte materiale) prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b, d şi alin. 2 C.pen. cu aplic. art. 113 alin. 3, art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 77 lit. a C.pen., reţinându-se în sarcina acestuia faptul că, în perioada 05.08.2020 – 08.09.2020, inculpatul minor în vârstă de 16 ani, împreună cu alte trei persoane minore, de sex masculin, a sustras bunuri de la diferite instituţii şi persoane fizice, cauzând un prejudiciu total de circa 4.215 lei, recuperat.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.