Duminică, 17 iunie, în jurul orei 23:30, a fost anunțată, prin 112, izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Bălcăuți.
Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la fața locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere de la subunitățile de pompieri militari din Siret și Suceava, dar și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Calafindești.

La sosirea echipajelor, ardeau casa și o parte din anexele gospodărești ale proprietății, focul fiind extins și la vecinătăți. Au ars casa și bucătăria de vară, corp comun, pe aproximativ 110 mp și o parte din acoperișul unui adăpost de animale (10 mp).
La proprietatea învecinată, au fost afectate parțial două anexe, respectiv 4 mp din acoperișul bucătăriei de vară și 8 mp din acoperișul unei magazii de lemne.
În jurul orei 1:30, în timpul cercetării cauzei izbucnirii incendiului, în bucătăria de vară a primului proprietar au fost găsite niște rămășițe carbonizate, care păreau a fi umane. Din păcate, criminaliștii chemați la fața locului au confirmat bănuielile militarilor. Ulterior, s-a stabilit că aparțin unui bărbat de 38 de ani, un amic al proprietarului.
Incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de o țigară lăsată aprinsă și nesupravegheată, care a aprins inițial patul în care a fost găsită victima carbonizată.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:40, iar pompierii au salvat adăpostul de animale din prima gospodărie și proprietatea învecinată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.