Miercuri, 12 iunie, în jurul orei 16.32, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un echipaj medical din cadrul ambulanței Suceava cu privire la faptul că în jurul orelor 16.00, I.P. în vârstă de 46 ani din sat Vornicenii Mici, comuna Moara, a decedat la ferma fostului primar al comunei Moara.

I.P. lucra ca tâmplar, de circa 2 ani, la ferma de ovine a fostului edil situată în sat Liteni, comuna Moara. În data de 12.06.2019, orele 15.00, I.P. le-a spus colegilor săi de muncă că se simte rău, are dureri în piept și se duce să se odihnească într-o încăpere din curtea fermei.

Prin jurul orei 16.09, cel în cauză a fost găsit de doi colegi în camera centralei cu fața în sus și nu prezenta semne vitale, motiv pentru care a fost solicitată intervenția unei ambulanțe în vederea acordării de îngrijiri medicale la fața locului.

Echipajul medical ajuns la fața locului a constatat decesul lui I.P.

I.P.a acuzat dureri în zona pieptului și în urmă cu o săptămână de zile, însă nu a dorit să efectueze vreun control medical de specialitate.

Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului, s-a stabilit că cel în cauză nu prezenta urme de violență vizibile pe suprafața corpului.

Cadavrul a fost preluat de către SML în vederea efectuării necropsiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”ucidere din culpă”, ”neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ”nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, urmând a se dispune procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.    

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.