Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din satul Gropeni, comuna Bălcăuți, și-a pierdut viața în timp ce transporta lemne prin pădurea din comuna Zamostea cu un atelaj hipo, fiind prinsă sub încărcătura de lemne ce a căzut din atelaj.

Potrivit cercetărilor, miercuri, 8 mai, în jurul orei 12:00, bărbatul s-a deplasat în pădurea de pe raza comunei Zamostea, cu un atelaj hipo tractat de două cabaline și a achiziționat de la pădurar 2 mc de lemn, specia fag, pe care i-a încărcat în atelaj, asigurând încărcătura cu trei centuri.

Din locul de încărcare acesta  s-a deplasat cu atelajul spre localitatea Șerbăuți, circulând pe drumuri forestiere. După ce a parcurs circa 2 km, bărbatul a ajuns într-o zonă cu denivelări acoperite de bălți în care atelajul s-a răsturnat în partea stângă a direcției de deplasare. Victima nu a reușit să sară din atelaj întrucât s-a agățat cu piciorul drept de hățuri și a fost prinsă cu membrele și corpul sub încărcătura de lemne.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit în jurul orei 14:30 de un pădurar, care a sesizat cele întâmplate prin SNUAU 112.

La fața locului s-a deplasat  și un echipaj SMURD, care a constatat decesul. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuți.

În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.