Marți, 15 martie, în jurul orelor 09:30, Poliția orașului Solca a fost sesizată direct prin plângere de către  Violeta C. formulată împotriva fostului soț, Petru C., pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

 Din conținutul plângerii reiese că atât în timpul căsătoriei, cât și ulterior după pronunțarea divorțului, persoana vătămată a fost agresată fizic, verbal , insultată și denigrată, de mai multe ori, de către fostul soț, însă nu a reclamat acest lucru la poliție pe motiv că i-a fost rușine. Ultima agresiune fizică și verbală ar fi avut loc în urmă cu aproximativ trei săptămâni, moment la care nu ar fi sesizat organele de poliție sau de ambulanță. După pronunțarea divorțului în anul 2018, foștii soți au continuat să locuiască în aceeași curte și locuință întrucât nu au făcut partajul bunurilor imobile.

Având în vedere cele sesizate, s-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a constatat faptul că există risc iminent, motiv pentru care a fost emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile împotriva lui  Petru C..

Lui Petru C. i-a fost adus la cunoștință întocmirea ordinului de protecție din data de 15.03.2022 prin care s-a dispus să evacueze domiciliul comun și să nu se apropie la o distanță mai mică de 50 metri față de fosta sa soție, acesta a declarat că va locui la domiciliul mamei sale din comuna Arbore, județul Suceava, și-a luat angajamentul să respecte O.P.P, fiindu-i aduse la cunoștință prevederile legale în cazul nerespectării ordinului de protecție provizoriu.

Violeta C. a depus plângere prealabilă împotriva fostului soț, sub aspectul comiterii infracțiunii „violență în familie”, întocmindu-se dosar de urmărire penală, ce urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Arbore.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.