Joi, 26 ianuarie, în jurul orelor 12.55 Poliţia oraşului Siret a fost sesizată de asp. R. Dumitru,  despre faptul că pe DJ291A, în apropierea sediului Postului de Poliţie Calafindeşti, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu avarierea autospecialei de poliţie.

Echipa operativă constituită s-a deplasat la faţa locului unde a constatat următoarele:

Asp. R. Dumitru se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi a parcat autospeciala de poliţie marca Dacia Logan, în apropierea școlii, pe partea stângă a DJ291A în afara părţii carosabile, el asigurând fluidizarea ieșirii elevilor de la ore.

În jurul orelor 12.50  H. Vasile de 41 ani, din satul Calafindeşti, conducea autoutilitara  marca  Ford Transit, pe DJ291A în direcţia Siret către Şerbăuţi. La un moment dat pe fondul neatenţiei a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu autospeciala de poliţie, provocând avarii.

 Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest. În urma testării rezultatul a fost de 0,94mg/l alcool pur în aerul expirat pentru H. Vasile şi  negativ pentru asp R. Dumitru.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.