Miercuri, 2 decembrie, în jurul orei 15:20, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama, în timp ce se aflau în executarea unei acțiuni pe linie rutieră pe raza comunei Moldovița, sat Rașca, au efectuat semnalul regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție pentru un autoturism care se deplasa pe D.J. 176, direcția de mers Moldovița – Argel, conducătorul auto neconformându-se semnalului, moment în care a efectuat o manevră la dreapta intrând în curtea locuinței unei femei. În urma legitimării, conducătorul auto a fost identificat  în persoana numitului D.I. în vârstă de 38 ani din comuna Moldovița. Întrucât susnumitul emana halenă alcoolică, fiind incoerent în gesturi și limbaj, i s-a solicitat să se supună unei testări cu aparatul etilotest. În urma testării a rezultat o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care persoana în cauză a fost transportată la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Întrucât D.I. se află sub control judiciar, s-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, dar acesta a dispus că nu se impune măsura reținerii.          

Având în vedere aspectele constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.