Luni, 11 ianuarie, în jurul orei 18:40, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare, pe raza localității Bivolăria, au observat circulând pe direcţia comuna Vicovu de Jos – comuna Putna, autoturismul marca Toyota, specific statului Irlandez.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire însă conducătorul auto nu s-a conformat, efectuând manevra de depășire a mai multor autoturisme care circulau regulamentar pe sensul de mers. Conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea aproximativ 300 m, după care a virat la stânga pe strada Domnească de pe raza localității Bivolăria. Acesta și-a continuat deplasarea aproximativ 200 m pe strada Domnească, iar într-o curbă la stânga, la intersecția cu strada Drumul cu Tei, conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului, intrând în poarta de acces a unui imobilul. Conducătorul auto a coborât de la volanul autoturismului, fiind încătușat imediat.

Ulterior a fost identificat ca fiind  G. Marinel, de 39 de ani, cu domiciliul în orașul Vicovu de Sus. Cu ocazia verificării efectuate, s-a constatat faptul că are dreptul de a conduce „Cu Restricții – Reținut”. Întrucât emana halenă alcoolică aceasta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 pentru lipsă documente, ITP expirată și poliță RCA expirată.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Față de G. Marinel urmează să fie luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca la data de 12.01.2021 să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.