Luni, 19 aprilie, la ora 22.50, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe au observat pe DJ 208 la intersecţia cu DJ 208F în sat Dolheştii Mici, comuna Dohești, jud Suceava autoturismul marca VW, ce se afla în afara părţii carosabile pe sensul de mers Dolheşti spre Vale Bourei, iar de la volanul maşinii a ieşit o persoană de sex masculin. Fiind întrebat cum se numeşte şi dacă a păţit ceva, acesta a refuzat să coopereze şi nu a dorit să dea niciun detaliu. Totodată fiind întrebat dacă a fost singur în autovehicul şi dacă el l-a condus, acesta a declarat că a fost singur şi că el l-a condus. La solicitarea organelor de poliţie de a se legitima şi de a prezent actele maşinii, acesta a refuzat, încercând să fugă, astfel că s-au folosit mijloacele din dotare, fiind imobilizat şi încătuşat. 

Întrucât bărbatul care a coborât de la volanul autovehiculului emana halenă alcoolică i s-a solicitat se efectueze testarea cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat. Având în vedere refuzul conducătorului auto, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, în prezenţa medicului de gardă.

 În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat ca fiind M. Ion, de 45 ani,  din comuna Forăşti.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.