Marți, 10 martie, la ora 9:09, polițiștii Secției 3 de Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un reprezentant al S.C. Delgaz Grid S.R.L., cu privire la faptul că în comuna Horodnic de Sus a fost rupt un cablu de branșament și o cutie de protecție a aparaturii electrice a fost distrusă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că la 10 martie 2020, în jurul orei 8:45, reprezentanții  S.C. Delgaz Grid S.R.L. s-au deplasat în comuna Horodnic de Sus, unde aveau sesizat un deranjament la rețeaua de distribuție a electricității. Ajunși la fața locului au constatat distrugerea unui cablu de electricitate amplasat în pământ, iar cutia de la contorul electric este spartă. În această zonă a comunei Horodnic de Sus se efectuează lucrări de excavare pentru montarea rețelei de canalizare pentru întreaga localitate. Din discuțiile purtate cu muncitorii prezenți la fața locului a rezultat faptul că nun bărbat de 33 ani, din comuna Ierbiceni, județul Iași, angajat să efectueze lucrări pe un buldoexcavator, necunoscând amplasarea cablurilor de tensiune sub pământ, în timpul excavării a distrus un astfel de cablu și a distrus cutia contorului electric. 

Bărbatul a fost identificat la fața locului și a recunoscut cele întâmplate, declarând că distrugerile au fost cauzate de faptul că nu cunoștea amplasarea cablurilor de tensiune, întrucât nu a fost informat de către reprezentanții firmei pentru care lucrează cu privire la aceste aspecte înainte de începerea lucrărilor. 

Prejudiciul nu a putut fi estimat de lucrătorii S.C. Delgaz Grid S.R.L., prezenți la fața locului, acesta urmând să fie calculat și înaintat în vederea soluționării dosarului penal. 

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.