Sâmbătă, 23 mai, la ora 09:15, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că  Neculai T., de 30 ani,  din comuna Izvoarele Sucevei, sat Brodina, angajat al SC Leo Forest SRL Rădăuți, în timp ce se afla în pădure la o exploatare forestieră, a fost lovit de către o creangă în zona lombară.

 Cu ocazia efectuării de verificări s-a constatat faptul că Neculai T. este angajat al SC Leo Forest, din luna martie a anului curent, unde deţine funcţia de muncitor forestier calificat. 

 La 23.05.2020, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor, având un fierăstrau mecanic (drujbă)  pentru a tăia un arbore, din cauza unei rafale de vânt, un arbore care se afla la aproximativ 20 m distantă față de acesta, în poziție verticală, sprijinit de un alt arbore, a căzut peste acesta, provocându-i leziuni la nivelul zonei lombare.

 Victima a fost transportată de  administratorul societății, la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată cu traumatism coloană vertebrală lombară și urmează a fi fi externat fiind într-o stare bună.

 Din discuțiile purtate cu administratorul societății s-a stabilit faptul că Neculai T. este angajat al societății pe perioadă nedeterminată și are instructajele SSM la zi.

 Cercetările urmează a fi efectuate de către lucrătorii Postului de Poliție Moldovița, administratorul firmei urmînd a prezenta documentele de angajare și instructajele de protecție a muncii.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.