Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit noaptea trecută cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în municipiul Câmpulung Moldovenesc. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la nivelul acoperișului și la parterul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la anexele gospodărești. După localizarea incendiului, pompierii militari au pătruns în interiorul locuinței. Din nefericire, într-una dintre încăperi au identificat trupul neînsuflețit al unui bărbat (cu vârsta aproximativă de 40-50 de ani). Victima a fost preluată de organele abilitate.

În incendiu au ars acoperișul casei, parțial, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri patrați, parterul casei, parțial, pe aproximativ 40 de metri pătrați, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie și alte bunuri. S-au degradat învelitoarea din țiglă a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, tencuieli și zugrăveli interioare și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost jarul sau scânteile căzute dintr-o sobă.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:48, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și construcțiile învecinate.

ISU Suceava a făcut următoarele recomandări:

Modul corect de exploatare a sobelor cu şi fără acumulare de căldură

  • Sobele se vor utiliza numai cu uşiţa de alimentare închisă;
  • În faţa uşiţelor de alimentare a sobelor, pardoseala combustibilă se protejează cu tablă metalică având dimensiunile de cel puțin 0,70 x 0,50 m;
  • Nu se vor aşeza în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
  • Înainte de utilizare, sobele trebuie verificate, reparate şi curăţate pentru a fi în perfectă stare de funcţionare;
  • Se va folosi numai materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi se va evita supraîncărcarea acesteia;
  • Este interzisă folosirea lemnelor mai lungi decât dimensiunile focarului;
  • Este interzisă aprinderea focului în sobe prin turnare ori stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro  și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.